Kaynaklar'dan...

Uğur Kurt’u vuran polise ‘taksirle öldürme’den üç-altı yıl hapis istendi

ugur-kurt-olum

İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesi için beklerken açılan ateşle yaşamını yitiren Uğur Kurt’u vuran polis Sezgin Korkmaz hakkında ‘taksirle öldürme’ suçlamasıyla üç yıldan altı yıla kadar hapsi cezası istendi.

22 Mayıs’ta Uğur Kurt’un vurulmasından ancak 26 saat sonra olay yerine giden, 27 Haziran’da valilikten polis hakkında soruşturma izni verilmesine rağmen bu kağıdın bir türlü kendilerine tebliğ edilmediğini belirten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, ‘nihayet’ polis Sezgin Korkmaz hakkındaki iddianameyi tamamladı.

Korkmaz’ın kamera kayıtlarında ateş ettiği açıkça görülmesine rağmen ‘kasten adam öldürme‘ suçundan değil, ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten’ soruşturma açan Yılmaz, polis hakkında üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede Sezgin Kormaz’ın 21 Ağustos’ta savcılıkta verdiği “Ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran bana seslenen kimse de olmadı” yolundaki ifadesi de yer aldı. Ancak soruşturma dosyasına giren polis kamerası görüntülerinde polisin uyarıya rağmen ateş ettiği ortaya çıkmıştı.

İddianame onay için başsavcılığa gönderildi. Başsavcılığın onay vermesi halinde iddianame Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu