Kaynaklar'dan...

Türkiye yolsuzlukta dünyada ikinci Avrupa’da birinci

yolsuzluk

Küresel yolsuzluk karşıtı koalisyonun Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye, Meksika’nın ardından yolsuzluğun en çok görüldüğü ülke oldu.

Küresel yolsuzluk karşıtı koalisyon Transparency International’ın her yıl yayımladığı Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye, Meksika’nın ardından OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) üyeleri içinde yolsuzluğun en çok görüldüğü ikinci ülke oldu.

Transparency International, yayımladığı raporda herhangi bir ülkede ne kadar yolsuzluk yapıldığını belirlemenin kesin bir yolu olmadığını, bunun basit haliyle yolsuzluğun kamudan gizlenmesinden kaynaklandığını belirtti.

Ancak yine de örgüt, çeşitli yolsuzluk araştırmalarına dayanarak 168 ülkeyi kapsayan bir sıralama hazırladı. Business Insider’ın aktardığına göre ülkeler en az yolsuzluk yapıldığı sayılan 100 puandan en çok yolsuzluğun olduğu sıfıra kadar sıraya dizildi.

Buna göre Türkiye 42 puan alarak OECD üyeleri içinde yolsuzluğun en çok görüldüğü ikinci ülke oldu.

Örgüt, Türkiye ile ilgili açıklamasında, ülkenin Avrupa’nın en ‘yolsuzu’ olduğunu belirterek, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının etkisine işaret etti.

Operasyonların kamu kaynaklı Halkbank’ın yanı sıra, önemli iş adamları ve politikacıları da kapsadığını anlatan örgüt, iddiaların ise rüşvet, dolandırıcılık, kaçakçılık ve kara para aklama olduğunu anımsattı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu