Kaynaklar'dan...

TOKİ’nin Elazığ’da yaptırdığı deprem konutları çöküyor

deprem-konutlari

Elazığ’da, 8 Mart 2010 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan dört katlı konutlarda ısıtma sistemi çalışmazken, müstakil konutlarda çökmeler meydana geldi.

Deprem mağduru Başkurt köyü sakinleri için Karakoçan’da inşa edilen ve iki yıl önce hak sahiplerine teslim edilen deprem konutlarında sorunlar bitmedi.

Dört katlı binalardaki ısıtma sistemi çalışmayınca depremzedeler havalandırma boşluklarını delip odun sobası kurarak odun ve tezekle ısınmaya çalışırken, bu sırada diğer dairelerin duman içinde kaldığı belirtildi.

Müstakil olarak yapılan deprem konutlarında ise hem duvar hem de balkon zeminlerinde çökme ve çatlaklar oluştu.

Konutların oturmaya elverişli olmadığını belirten Gölpınar mahalle muhtarı Ferdi Demir şunları söyledi:

“İki yıl içinde evlerde çatlamalar, banyoda, su tesisatında ve tavanlarda akmalar meydana geldi. Dışarıda toprak zeminde kaymalar yaşanırken, balkonlar evlerden kopmaya başladı. Vatandaş, bir depremde mağdur oldu, onun psikolojisinden kurtulmaya çalıştı, şimdi de deprem konutlarında adeta çile çekiyor.”

Karakoçan’da dört katlı ve kaloriferli olarak inşa edilen 144 deprem konutunda da kaloriferlerin çalışmadığına dikkat çeken Demir, bu sorunlara ilişkin Elazığ İl Afet Kurumu’na yaptıkları yazılı başvurulardan sonuç alamadıklarını, çözüm için cumhurbaşkanı ve başbakana mektup yazacaklarını kaydetti.

‘Kullanışsız, güvensiz ve sağlıksız’ olarak tanımladığı bu dairelerin fiyatlarının 75 bin TL ile 120 bin TL arasında değiştiğini belirten muhtar Ferdi Demir, “Bu evlere bu kadar para ödemek hiç de akıl karı değil” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu