Kaynaklar'dan...

Tepkiler artınca saçmalamaya başladılar: Vekillere kıyak yasasından Başbakan’ın haberi yokmuş

Vekillere ömür boyu büyük kıyak sağlayan yasaya tepkiler gelmeye devam ederken, AKP’li kurmaylar bu kıyak yasası sonrası gelen tepkilerden Erdoğan’ı korumak için harekete geçti.

AKP, CHP, MHP ve BDP’nin uzlaşması sonucu meclisten geçen “vekillere kıyak” yasası büyük tepki çekerken, AKP’liler Erdoğan’ı aklama çabasında.
Meclisteki 4 partinin uzlaştığı tek yasa!

AKP’lilerin son dönemde çıkan yasalara ilişkin “sadece el kaldırıyoruz” tepkisi düşünüldüğünde Erdoğan’ın haberi olmaksızın AKP’nin tek bir yasa için bile adım atamayacağını tahmin etmek zor değil.

Buna karşın son olarak dört partinin desteği ile çıkan “vekillere kıyak yasasası”na gelen yoğun tepkiler Erdoğan’ı aklama çabalarına sahne oluyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin gelen tepkileri değerlendirdi. Şahin, yasadan Erdoğan’ın haberinin olmadığını öne sürdü:

O da gazetelerde görmüş bunu. Dedi ki bu neyin nesidir? ‘Sayın Başbakanım’ dedim ‘Ben de gazetelerden okudum. Meclis Başkanı bulunduğum dönemde böyle bir hazırlık taslağı bana getirilmişti, ben bunu o dönemde uygun görmemiştim. Şimdi herhalde üzerinde çalışıldı, yeniden geldi içeriği ile ilgili benim de bilgim yok’ dedim. Sayın Başbakanımız ‘Ona Ankara’ya döndüğümüzde bir bakalım’ dedi.

Erdoğan rötuş yapacakmış…
Şahin’in açıklamasının ardından Hürriyet’te konuyu destekler nitelikte bir haber yer alması dikkat çekerken, haberde yer alan büyük “rötuş” ise dikkatlerden kaçmadı. Buna göre vekillere sağlanan onlarca “kıyaktan” sadece birkaçında küçük değişikliklere gidilecek.

* Mevcut yasa teklifinde milletvekillerinin önceden plakasını bildirecekleri araca geçiş üstünlüğü sağlanması ve bu aracın trafik cezalarından muaf tutulması yer alıyor. Yapılacak değişiklikle, geçiş üstünlüğü korunmakla birlikte, trafik cezalarından muafiyetin kaldırılması bekleniyor.
* Mevcut yasa teklifinde milletvekilleri ve ailelerine, milletvekilinin TBMM’deki görev süresi bittikten sonra bile kırmızı pasaport hakkı tanınıyor. Bu düzenlemede de, milletvekkillerine emeklilik sonrası verilen kırmızı pasaport hakkının korunup, ailelerin bu imtiyazdan muaf tutulması yolunda bir değişiklik olabileceği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu