Kaynaklar'dan...

Suriyeli mülteci çocuklar iftar çadırında yerlerinden kaldırılarak alandan çıkarıldı

multeci-cadir

Beyoğlu Belediyesinin kurduğu iftar çadırında Suriyeli mülteci çocukları yerlerinden kaldırılarak alandan çıkarıldı.

Meydanın göbeğinde bulunan iftar sofrasına kapasiteyi aşmayacak şekilde dileyen herkesin girebileceğini söyleyen görevliler, henüz alan dolmadan zabıta bariyerlerini aşıp masalara oturan Suriyeli mülteci çocukları yerlerinden kaldırılarak alandan çıkarıyor. Bu sırada bir çocuk ilişiyor gözümüze masayı boydan kapatan beyaz örtünün altına giriyor, güvenlik görevlisini atlatabilirim umuduyla ancak farkediliyor ve o da diğer çocuklar gibi alandan uzaklaştırılıyor.

İftar saatine dakikalar kala alan kapasitesini dolduruyor, masalarda oturanlar müzik eşliğinde dakikaların geçmesini bekliyor, Suriyeli çocuklar ise masalardan artacak yemekleri…

Ezan okunuyor, kutuların içinde bulunan tatlı dahil 4 çeşit yemekle oruçlar açılıyor, verdiği nimetler için Allah’a şükrediliyor ve savaştan kaçıp gelen, Allah’ın verdiği nimetleri topraklarında bırakan mülteciler, açın halinden anlamak için oruç tutup iftarını açan insanları seyrediyor. Bariyerin dışında kalanlar tokun halini anlayabilmek umuduyla beklerken açın halinden anlayanlar yemeklerini bitirip alandan ayrılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu