Kaynaklar'dan...

Suriye ordusu ve müttefikleri Halep’te ilerliyor

suriye-askeri

Suriye ordusu ve müttefikleri, terörist grupların dün gece Halep merkeze girmek için kentin güneybatısından başlattığı büyük saldırıyı püskürtmüş ve karşı saldırıya geçmişti. Suriye ordusunun bölgede ilerleme kaydettiği ve teröristlerin elindeki kimi yerleri geri aldığı bildiriliyor.

Suriye ordusu ve mütteffik güçler, Halep’in güney ve batı bölgelerini yoğun topçu ve füze ateşi altına alırken kara birlikleri de topçu okulu, 1070 konutları, Ramuse ve Sanuberat tepelerine saldırı başlattı.

Al Masdar’ın haberine göre Suriye ordusu, Halep’in güneybatısındaki Ramuse garajları, Debagat, Sadkop, gaz fabrikası ve 1070 konutlarındaki binaların bir kısmını teröristlerden temizlemeyi başardı.

Bununla birlikte terörist grupların doğu Halep’teki kuşatmayı kırmak için başlattığı saldırı boyunca elde ettiği kazanımları birer birer kaybettiği bilgisi verildi.

Fakat kentin güneybatısındaki 1070 konutlarının yüzde 70’inin hala terörist grupların elinde olduğu belirtiliyor.

Fetih Ordusu’na bağlı Ceyş el-Mücahidin grubunun askeri sorumlusu Ebu Abdo lakaplı Yusuf Zua’nın yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü açıklanırken, terörist grupların Hamdaniye mahallesine düzenlediği roket ve havan toplu saldırılarda 16 sivilin öldüğü, 42 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Halep’teki operasyon bölgelerinde incelemelerde bulunan Suriye Genelkurmay Başkanı Fahd Casim el-Freyc, terörist grupların Halep kuşatmasını kırmak için Halep’in güney ve batı bölgelerine modern silahlarla donatılmış 7 bin terörist gönderdiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu