Halk Haber'den...

Soma’da Abdullah Gül de protesto edildi

abdullah_gul_de_protesto_edildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Soma’da facianın yaşandığı maden ocağına koruma ordusuyla gitti. Yurttaşlar, “Bu kadar koruma niye? Polis değil kurtarma ekibi istiyoruz” diyerek Gül’e tepki gösterdi. Bir yurttaş da “taşeron istemiyoruz” diye bağırdı. Anadolu Ajansı ve TRT dışında basın kuruluşları ziyaret sırasında Abdullah Gül’ün yanına yaklaştırılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Soma’nın Eynez mevkisinde kömür madeninde yaşanan faciadan 2 gün sonra bölgeyi ziyaret etti.

Koruma ordusuyla facianın yaşandığı noktaya giden Abdullah Gül tepkiyle karşılandı. Bazı yurttaşların “Bu kadar koruma niye? Polis değil kurtarma ekibi istiyoruz” diyerek bağırdığı duyuldu. Yine bir kişi de işçilerin yaşadığı en büyük sorun olan “taşeronluk” sıkıntısını dile getirdi. Yurttaş “taşeron istemiyoruz” diye bağırdı.

Gül’e seslerini duyurabilen yurttaşlar madendende yitirdikleri evlatlarına ulaşamadıklarını söyledi.

Abdullah Gül işçi katliamının yaşandığı madeni ziyaret etmeden önce alan boşaltıldı. İşçiler ve yakınları madenin girişinden uzaklaştırıldı. 25 araçlık koruma ekibiyle Gül olay yerine geldi. Anadolu Ajansı ve TRT dışında Basın kuruluşları da Cumhurbaşkanının yanına yaklaştırılmadı. Basın kartı olanlar da görüntü alabilecek kadar yaklaştırıldı. Daha fazlasına müsade edilmedi.

Öte yandan Türkiye Kömür İşletmelerinde çalışan Kamu işçileri de Abdullah Gül’ün konvoyundaydı.

Gül incelemelerin ardından kameralar karşına geçti, “Madencilikle ilgili kuralları gözden geçirmeliyiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu