Kaynaklar'dan...

Soma işçileri şimdi de maaşsız kaldı

maden41
Soma Kömürleri AŞ’ye ait ocaklarda çalışan maden işçilerine devletten maaş ödenmesi bu ay sona erdi. Şirket de maaş ödeyemeyeceğini bildirdi. Hal böyle olunca işçiler maaşsız kaldı.

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Türkiye’nin en büyük iş cinayetlerinden birinin ardından yasaya eklenen geçici bir maddeyle üç ay boyunca işçilerin maaşı şirketten daha sonra tahsil edilmek üzere İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenmişti.

Dolayısıyla bu ay işçilerin maaşlarının Soma Kömürleri AŞ tarafından ödenmesi gerekiyordu. Ancak şirket, bütün hesapları, mal varlığı ve hak edişlerine mahkemeler tarafından tedbir kararları konulmasını gerekçe göstererek maaş ödeyemeyeceğini bildirdi.

Son maaşlarını 18 Eylül’de alan işçierin bundan sonraki maaşlarını kimden, nasıl alacağı belirsiz.

İvedilikle çözüm bulunmalı

Cumhuriyet’ten Olcay Büyüktaş’ın haberine göre Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Soma Kömürleri AŞ’ye ait Eynez, Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışan maden işçilerinin bu ay ücretlerinin ödenmediğini hatırlattı; “Eğer ivedilikle çözüm bulunmazsa, Atabacası ve Işıklar ocaklarında çalışan maden işçilerinin sadece bu ay değil ileriki aylarda da ücret alamamaları söz konusu” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu