Kaynaklar'dan...

Sokak ortasında vatandaşı döven polislerin altısının cezası ertelendi, beşi beraat etti

ahmet-koca

İstanbul Fatih’te, askerden izne gelen Ahmet Koca’yı sokak ortasında döven ve işkence suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen 11 polis hakkındaki karar açıklandı. ‘Eziyet‘ suçundan bir yıl sekizer ay hapis cezası alan altı polisin cezası ertelenirken, beş polis de beraat etti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan polisler Adem Doğan, Muhammet Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Ali Yener, Fatih Kalabalık ve Mustafa Altınok hakkında ‘eziyet‘ suçundan hapis cezası verildi. Sanıkların kasıtlı bir suçla mahkum olmadığı ve ileride bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluştuğunu belirten mahkeme heyeti cezayı erteledi.

Diğer beş sanık Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen ve Ahmet Özdemir’in ise işkence suçundan beraatlerine karar verildi.

Aynı davada ‘görevi yaptırmamak için direnme‘ ve ‘hakaret‘ suçundan yargılanan Ahmet Koca da suçsuz bulundu. Toplanan deliller, dosya kapsamı gözönüne alınarak, atılı suçların Koca tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirten mahkeme heyeti, Koca’nın beraatine hükmetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu