Kaynaklar'dan...

Sivas’ta Kredi Kartı Kurbanı Bir İşçi Kendini Yaktı

kredi_karti_borcu_yuzunden_kendini_yakan_sahis

Sivas’ta bir mobilya fabrikasında çalışan, 32 yaşındaki işçi Mümtaz Yayman, ödeyemediği kredi kartı borçları nedeniyle üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

Yaklaşık 5 bin liralık kredi kartı borcu bulunan, evli ve bir çocuk babası işçi, dün öğle saatlerinde iş yerinden izin alarak gittiği benzin istasyonundan bir bidon benzin aldı. Aldığı benzinle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arazisinde ki Kardeşler Tepesi’ne giderek kendini yaktı.

Mümtaz Yayman’ın kendini ateşe verdiği sırada, arkadaşlarıyla gezintiye çıkmış bir doktor ve bölgeye su deposunu doldurmaya gelen bir itfaiye ekibi genç işçiye hemen müdahale ederek hastaneye kaldırdı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Yaman’da 2. derece yanık tespit edilmesinden sonra uçak ambulansla götürüldüğü İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün hayatını kaybetti.

Yaklaşık bir ay kadar önce yine intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen mobilya işçisi Mümtaz Yalman’ın ölümü akıllara şu soruyu getirdi; bankalara olan borçları nedeniyle ailelerini, sevdiklerini geride bırakarak ölümü seçen insanların durumu intihar mı yoksa cinayet mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu