Kaynaklar'dan...

Roboski’de öldürülen gence kaçakçılık cezası kesildi

roboski_ic_6_0
Roboski’de 28 Aralık 2011’deki bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişi arasında bulunan 25 yaşındaki Nadir Alma’nın ailesine, 2003 yılındaki ’kaçakçılık suçundan’ verilen 8 bin 403 lira para cezasının tebligatı yapıldı.

Alma’nın ailesi, elden aldıkları tebligatla şaşkına döndü. Ailelerin avukatlığını yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili aileye ceza tebligatı yapılmasını “Skandal” olarak nitelendirdi.

Adliye’den baba Sadık Alma’ya, Nadir Alma’ya Uludere Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği para cezası kararını içeren “kaçakçılık” cezasıyla ilgili tebligat elden teslim edildi. Tebligatta, ailenin 2 yıl önce Roboski’de yaşamını yitiren Nadir Alma’nın 2003 yılında işlediği ’kaçakçılık’ suçundan dolayı aldığı para cezasını faiziyle ödemesi istendi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi, açılan davanın kişisel olduğunu ve parasal alacak davası olmadığını belirterek, “Mirasçılarının bu para cezasını ödeme sorumluluğu yoktur. Ceza kovuşturmasına bağlı olarak istenen bir para cezasıdır. Kişi hayatta olmadığından ceza mahkumiyetine bağlı olan tüm sonuçlar ortadan kalkar. Dolayısıyla bu para cezasının mirasçılar açısından bir hükmüyeti yoktur. Yapılan tebligat usulsüzdür, Savcılığın yaptığı işlem yasal hukuka aykırıdır. 2 yıldır hayatta olmayan bir kişi ile ilgili infaz anlaşılır bir durum değil, skandaldır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu