Kaynaklar'dan...

Parmakları kopan işçiyi 53 gündür arayıp sormadılar

MutluKaradeniz

Otel inşaatında çalışırken parmakları kopan ve hastane kapısında bırakılan Mutlu Karadeniz’le 53 gündür tek bir yetkili görüşmedi.

Gebze Center AVM’nin yanında bulunan arsada yapımı devam otel inşaatında çalışırken parmakları kopan ve hastane kapısında bırakılan Mutlu Karadeniz adlı işçiyle, olayın ardından 53 gün geçmesine karşın tek bir yetkili dahi görüşmedi.

8 ay bu inşaatta çalıştığını söyleyen Karadeniz daha önce güvenlik önlemleri ile ilgili sorunlar olduğunu belirterek “Bize sadece kemer kullandırıyorlar oysa ki iş ayakkabımız bile yok bu kaza gerçekleşmeden önce ayağıma 2 kez çivi battı. En son da işte bu kazayı yaşadım. Makine ile malzeme keserken önce elimdeki eldiveni kaptı makine ama güvenlik aparatı da yok. Makinenin bıçağının o kadar yüksek olmaması gerekiyor, benim o işi yapmamam gerekiyor ama işte dediklerinde yapmak zorunda kalıyoruz. Makinenin durdurma düğmesi bile sorunlu. Olan olduktan sonra ambulans bile gelmedi arkadaşımızın arabasıyla hastaneye gittik. Bünyesinde çalıştığım firmanın patronu benimle ancak bu kadar ilgilendi” dedi.

Parmaklarının koptuğu olayın ardından yaşananları sorduğumuz Karadeniz, şöyle devam etti: “53 gün geçti ama durum hâlâ aynı. Asıl firma Doğuş Grubu biz taşeronda çalışıyoruz. Burada özel hastaneye gidiyorum. İstanbul’da da bir çok hastaneye gittim ama tedaviyi ve ilk ameliyatı yapan hastane ile devam etmem gerektiği söylendi. Başta hastane yetkililerine telefonda gereği neyse yapın dediler o kadar. Gerisi ile ilgilenmediler ki hastane de anlaşmazlık yaşadı bu konuda. Şimdi tekrar ameliyat olmam gerekiyor. Belki sonra bir kere daha… Buna rağmen sakat kalabilirim. Her gün kendi imkanlarımla İstanbul Esenler’den buraya gelip gidiyorum.”

Mutlu Karadeniz hem firma ile görüşmek hem de raporlarını götürmek için daha önce inşaat alanına girmek istemiş ancak şantiye alanına geçirdiği kaza nedeniyle giremeyeceğini söylemişler. Güvenliği aşamadığını söyleyen Karadeniz, “Belki bir ihtiyacım var belki de arkadaşlarımı görmeye geldim. İş çıkışımı vermediler ama şantiyeye bile giremiyorum” diye konuştu. Şantiyede Mutlu Karadeniz’in ağabeyi de çalışıyordu ancak kardeşinin geçirdiği iş kazasının ardından kardeşi ile ilgilenilmeyince işi bırakmış. Şimdi kardeşinin tedavisinde yanında olmaya çalışıyor.

Kendi yaşadığı kazanın raporunun hâlâ karakolda bekletildiğini söyleyen Mutlu Karadeniz, şöyle devam etti: “Normalde iş kazalarında aynı gün savcıya intikal eder rapor ama neden göndermiyorlar bilmiyorum.” Karadeniz aynı zamanda inşaatta bunun yaşanan ilk kaza olmadığını söyledi. Çalışmaya başladıktan birkaç ay sonra inşattan düşen bir işçinin beli kırılmış. Ama ne tedavi süreci ne de sonrasına dair bir bilgileri olmamış işçilerin. Şimdi fizik tedaviye giden ve ameliyata hazırlanıyor Karadeniz, dava açacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu