Kaynaklar'dan...

Milli sporcu maddi imkansızlıklardan dolayı madalyalarını satılığa çıkardı

milli_sporcu_madalyalarini_satiliga_cikardi_h68366

Mersin’de eski milli boksör Hüseyin Kurtulmaz (40) maddi imkansızlık nedeniyle Türkiye ve Avrupa’da kazandığı madalyalarını satılığa çıkardı. Antrenör olarak iş bulamayan Kurtulmaz 50 bin liraya yakın borcu olduğunu ifade ederek, “Beni bu hallere düşüren utansın.” dedi.

1984 yılında boks sporuna başlayan Hüseyin Kurtulmaz, 9 kez Türkiye’de, 18 kez de uluslararası müsabakalarda şampiyon oldu. 2000’de sporu bırakan Kurtulmaz, antrenörlük belgesi alarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Boks Federasyonu’na başvurdu. Antrenör olarak iş bulamayan Kurtulmaz, çeşitli kentlerde güvenlik görevlisi olarak çalıştı. 17’nci Akdeniz Oyunları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde taşeron şirket üzerinden iş buldu. Burada odacılık, çaycılık ve korumalık yapan Kurtulmaz’ın, oyunların bitmesinin ardından işine son verildi. İşsiz kalan Kurtulmaz, ailesinin geçimini sağlamak için verdiği tüm çabaları sonuçsuz kalınca borçları nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Arkadaşlarının yardımıyla fahri antrenörlük yapan Kurtulmaz, 50 bin lirayı bulan banka borçları nedeniyle madalyalarını satışa çıkardı.

Hüseyin Kurtulmaz, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, 1984 yılından 2000 yılına kadar boks sporu ile uğraştığını ve 16 sene içinde 9 kez Türkiye, 18 kez ise uluslararası turnuvada şampiyonluk elde ettiğini ifade etti.

1992 yılında Türkiye’ye ilk defa yurt dışında gençler Avrupa şampiyonluğunu kazandırması nedeniyle Türk boks tarihine geçtiğini anlatan Kurtulmaz, “2000 yılında boksu maddi imkansızlık nedeniyle bırakmak zorunda kalırken 2003 yılında antrenörlük belgesini aldım. 2011 yılına kadar ise boks antrenörlüğü yapmak için Boks Federasyonu’na, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne müracaat ettim. Şu ana kadar bir yardımları olmadı.” diye konuştu.

Bunun üzerine 5 yıldızlı otellerde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını anlatan Kurtulmaz, burada iken de antrenörlük müracaatları yapmasına rağmen kendisine herhangi bir kapı açılmadığını kaydetti.

AKP’YE ÜYE OLDUM ANTRENÖR OLACAKTIM BAHÇIVANLIK YAPTIM
2013 yılında AKP Toroslar İlçe Başkanlığı’ndan partiye üye olması halinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde hizmet alımı yoluyla boks antrenörlüğü yapılabileceği konusunda bir tekliflerinin olduğunu anlatan Kurtulmaz, “Ben de İstanbul’daki işimi bırakarak Mersin’e geldim. İki ay süre ile parti ile iç içe oldum. AKP’ye üye olmak zorunda kaldım. Antrenör yapacaklardı. Evli ve 2 çocuk babası idim işim yoktu. Yaklaşık 50 bin lira borcum vardı. Daha sonra Gençlik Spor il Müdürlüğü’nde bahçıvan olarak görev verdiler. Sonrasında ise müdürlüğün kapısında koruma ve çaycı olarak görev almaya başladım. Antrenörlük için sürekli oyalandım. Bahçıvanlık teklif ettiler. Yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Ben de istifa ettim.” diye konuştu.

Yıllar boyunca ülkeye hizmet ederek 100’ün üzerinde milli formayı giyerek Türkiye’ye gençler Avrupa boks şampiyonluğu kazandırdığını vurgulayan Kurtulmaz, şunları kaydetti: “Gittiğim her yerde ay-yıldızlı bayrağımı göndere çektirdim. İstiklal Marşı okuttum. Büyük onur gurur duyarak. Ancak devlet büyüklerim şu ana kadar bana hiç bir şekilde yardımcı olmadılar. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a durumu bildiren mektuplar yazdım, çözüm bulunmadı. Boks Federasyonu Başkanı’na defalarca antrenörlük yapmak istediğimi belirttim. Sürekli oyaladı. ‘Bize çalışırsan, federasyona çalışırsan kulüplerden bana oy getirirsen sana antrenörlük kapısını açabiliriz’ dedi. Kendisi ile görüştüğümde ‘Senin Avrupa Şampiyonluğun beni ilgilendirmez’ dedi. ’13-14 oy getirirsen antrenörlük kapısını sana açabilirim. Milli takıma çağırır, 3 kez milli olduktan sonra sözleşmeli antrenör yapabiliriz.’ dedi.”

Yedi ay işsiz gezdiğini, 2 buçuk aydır ise Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde fahri olarak ayda 950 TL’ye antrenörlük yaptığını ifade eden Kurtulmaz, hiç bir sosyal hakkının olmadığını işinin de ocak ayında biteceğini kaydetti.

MADALYALARIMI SATACAĞIM
Kurtulmaz, madalyalarını satma gerekçesi olarak ise “İki çocuk babasıyım bankalara 50 bin liraya yakın borcum oldu. İşsizim, çocuklarıma bakacak durumda değilim. Banka borcumu kapatmak için Avrupa şampiyonu olduğum madalyamı satılığa çıkardım. Bu ayıp benim değil. Bu ayıp benim ülkemin. Bu ülkede beni bu duruma düşürenlerin. Avrupa şampiyonluğu madalyamı satmak sadece madalya satmak değil bu ülkenin ismini satmak anlamına gelir. Ben bundan utanç duyuyorum. Ana beni bu durumu düşürenler utanmalı. Avrupa’dan defalarca teklifler geldi. Ama hiç bir tanesine değerlendirmedim. Ülkemde kalıp ülkeme hizmet etmek istedim. Karşılığı ise bu düşmüş olduğum durum.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu