Kaynaklar'dan...

Mersin Silifke’de Işıklı mahallesi sakinleri yolu kapatarak alt geçit istediler

mahalleli

Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki Işıklı Mahallesi sakinleri sık kaza olan Silifke-Antalya karayolunu trafiğe kapatarak alt geçit yapılmasını istedi.

Silifke-Antalya karayolu üzerine bulunan Işıklı Mahallesi sakinleri, son dönemde yolda meydana gelen trafik kazalarına çözüm bulunması için eylem yaparak yaktıkları araç lastikleri ve taşlarla yolu trafiğe kapattı. Mahalle sakinleri, son olarak 55 yaşındaki Emin Aygün’ün yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu öldüğünü belirterek , “Altgeçit istiyoruz” dedi. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu yola gelen jandarma ekipleri mahalle sakinlerinden eylemlerini istedi. Yolda sık kaza görüldüğünü ve yetkililerde yardım istemlerine rağmen çözüm bulunmadığını öne süren Mahalle Muhtarı Zekeriya Özkan, şunları söyledi:

“Artık sabrımız kalmadı, gün geçmiyor ki bir kişi ölmesin. Bu konuyu yıllardır yetkililere bildirdiğimiz halde altgeçit yapılmıyor. Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı. Daha fazla kaza olmaması amacıyla yolun karşı tarafına geçmek isteyenler için en kısa zamanda altgeçit yapılması gerekir.”
Mahalle sakinleri, Karayolları 5’inci Bölge Müdürlüğü yetkililerin alt geçit yapılacağı sözünü vermesi üzerine eylemlerini bitirip yolu trafiğe açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu