Halk Haber'den...Halkın DüşmanlarıİhanetlerKaynaklar'dan...SiyasetTürkiye Gerçekleri

Filistin ve Kudüs Kullanılarak Siyaset Yapılırken Iğdır Ovası’nı İsrailliler Aldı!

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, “Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” dedi.

CHP Muğla milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi.

Nurettin Demir, Muğla’da yaşanmakta olan özelleştirme sırasında emeğini savunan 5 bin dolayındaki işçiye ve ailelerine Milas’ta demokratik haklarını sokakta seslerini duyurdukları için hükümetin özellikle yerel güvenlik ekibi tarafından saldırıldığını iddia ederek, “Bu yapılan insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz.AKP Hükümeti kar eden bir kurumu babalar gibi satmaktadır” dedi.

“BODRUM’A KADAR OLAN ARAZİNİN BİRİLERİ TARAFINDAN SATIN ALINDIĞINI ÖĞRENDİK”
Tolga Çandar da, “Karacahisar Köyünün arazi sınırında Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum’a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik” diyerek şöyle devam etti:

“Bu satın alan firmanın kim olduğunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu firmanın özellikle hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun Iğdır Ovasının tamamını satın alan ulusla aynı olma ihtimali nedir? Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye’deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Ya kendileri ya da buradaki ortak firmaları. Muğla TKİ sınırlarından Bodrum’a kadar olan bölümü yani golf arazisi diye daha önce ayrılan bölümü hangi ulusun şirketi ve kimlerle ortaktır? Bu arazileri yok pahasına metrekaresini 2 liradan 3 liradan topladılar. Bu satılan arazilerden önemli bir bölümü birinci derecede doğal SİT alanıdır. Bölge halkının arazilerine yok pahasına el konulmuştur.”

https://www.halkhaber.org/yuzde-60-zam/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu