Kaynaklar'dan...

Köylüler ormanı Orman Müdürlüğü’nden koruyor

kumlucaorman4566756
Kumluca ilçesine bağlı Gölcük Köyünde Pıynar meşelerinin kesilip yakılarak satılmak için kömür haline getirildiğini belirten köylüler “Biz, Orman Bölge Müdürlüğü’ne koru diye emanet ediyoruz ancak onlar, kesin, yakın! diye izin veriyorlar” dedi. Köylüler kesim durana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Antalya’ya bağlı Kumluca’nın Gölcük köyünde pıynar meşeleri kesiliyor. Köylülerin iddiasına göre meşe ağaçlarının kesilmesinin sebebi, önce kesilen daha sonra yakılan meşe ağaçları kömür haline getirilip satılıyor. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nün ise köylülerin tepkisine duyarsız kaldığı ve bu kesime izin verdiği belirtiliyor. Ormana önceki gün giderek duruma tepki gösteren köylüler, Beydağları ve Yaban Hayatı Gönül Dostları Platformuve Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu “bu kıyımı durdurun” açıklaması yaptı.

Meşeler, köylünün ekmeği
Yüzlerce ağacın bu nedenle kesildiğini belirten köylülerden Feyzullah Köleoğlu “Bizler burada hayvancılıkla geçiniyoruz. Keçi besliyoruz. Beslediğimiz keçileri pıynarların yaprağıyla besliyoruz. Burada yapılan kıyım ekmeğimizi elimizden alan bir kıyımdır” dedi. Beydağları ve Yaban Hayatı Koruma Gönül Dostları Platformu adına konuşan Bilgehan Yellice “Şubat ayında başlayan ağaç kıyımına karşı 6 Şubat’ta 80 köylüyle kesimlerin durdurulması için Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne dilekçe verildiğini ancak bir sonuç alınamadığını ve SİT alanı içinde olan 100 yılda iki metre büyüyebilen bu kıymetli ağaçları kesilip, kömür haline getirilerek satışının yapıldığını belirtti.

Orman müdürlüğü göz yumuyor
A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz “Biz, Orman Bölge müdürlüğüne koru diye emanet ediyoruz ancak onlar, kesin, yakın! diye izin veriyorlar” diyerek Sizler, köylüler ormanları koruyorsunuz ama Orman Bakanlığı korumuyor” diye konuştu. Köylüler kesim duruncaya kadar mücadeleye devam kararı aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu