Gazeteler'den...

Konya’da 5 bin tabanca ele geçirildi

gunes04092013

Konya’dan Orta Doğu ülkeleri Mısır, Suriye, Yemen, Libya, İran ile Somali ve Sudan’a silah kaçakçılığı yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 5 bin tabanca ele geçirilirken, 25 kişi gözaltına alındı.

Şebeke’nin bugüne kadar tabanca ve tüfek olmak üzere yaklaşık 35 bin silah sevkiyatı yaptığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı birimler, Ürdün’e gemi ile gönderilen bisküvi kutularında çıkan 2 bin 500 silahın Türkiye’den gitmesi üzerine çalışma başlattı. Kaçakçılık Daire Başkanlığı ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada birçok şehir ve ülkeye Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Üzümlü beldesinde bulunan bir silah fabrikasından kaçak silah ticareti yapıldığı belirlendi. 2012 yılının Kasım ayından itibaren çalışma yapan polis, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen ve silah fabrikası sahibi olan Kadir T.’yi (49) takibe aldı.

Takip sırasında silah fabrikasında kurusıkı diye üretilen gerçek silahlar; kargo, özel araçlar ve ithalat firmaları üzerinden bisküvi kutusu, elektrik malzemeleri ve mobilyalar arasında 10 ayrı sevkıyatla yola çıktı. Konya’nın Beyşehir ilçesinden çıkan kaçak üretim silahlar İstanbul, Hakkarı, Şanlıurfa, Mersin, Adana, Balıkesir ve Antalya gönderildi. Buradan iç pazar ile İran, Mısır, Libya, Suriye,Somalı ve Yemen’e gidecek olan 30 bin’i tabanca, 10 bini tüfek olmak üzere 40 bin silah ele geçirildi. Şanlıurfa’ya giden silahların Suriye sınırına yakın bir yerde gizlendiğini ortaya çıkaran polis, silahları savaş bölgesine girmeden ele geçirdi.

Konya polisi, 10 ayrı sevkıyatı takip etmesinin ardından bugün Konya’nın Beyşehir ilçesi merkezli Jandarma ekipleriyle birlikte İstanbul, Hakkarı, Şanlıurfa, Mersin, Adana, Balıkesir ve Antalya’nın da yer aldığı 8 şehirde operasyon yaptı. Operasyonda çoğunluğu Beyşehir’den olmak üzere 25 kişi gözaltına alındı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen ve silah fabrikası sahibi Kadir T. de gözaltına alınırken, fabrikada yapılan aramada ise kurusıkı tabanca diye üretilen ancak orta yivleri olmayan 4 bin 500 adet kaçak üretim tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler, Beyşehir Devlet Hastanesi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek ifadesi alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu