Gazeteler'den...

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki çiftçiler haczedilen tarlalarının peşkeş çekilmesini engelledi

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki çiftçiler haczedilen tarlalarının peşkeş çekilmesini engelledi.

ziraatbankasi-ciftci

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bine yakın çiftçinin tarlası haczedilerek satılığa çıkarıldı. Tarlaları haczeden banka ise köylünün alın teriyle kurduğu T.C. Ziraat Bankası

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, AKP’nin tarım politikalarının ve T.C. Ziraat Bankası’nın uygulamalarının çiftçiyi düşürdüğü durumu gösteren ibretlik bir olay yaşandı. Mersinli çiftçi Şakir Önal’ın 250 bin lira değerindeki tarlası geçen hafta kendisinin dahi haberi olmadan Mersin 6. İcra Dairesi’nde 83 bin liraya satıldı. Yine aynı yurttaşa ait 17 dönümlük tarla da önceki gün satılığa çıkarılınca durumdan haberdar olan köylüler, icra dairesinin önünde toplandı. Köylülerden korkan tefecilerse tarlaya alıcı çıkmayınca satış başka bir tarihe ertelendi.

Köylülere destek amacıyla Mersin Adliyesi önüne gelen Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel ve Akdeniz Örtüaltı Üreticiler Birliği Başkanı Tansel İzgi, Aydınlık’a çiftçinin düştüğü durumu anlattılar.

‘Çiftçinin borç ödeyecek durumu yok’

Yaşanan olayın sadece Mersin’in Kazanlı köyü ile sınırlı olmadığını ifade eden Gökçel, Akdeniz ilçesinde örtüaltı üretim yapan tüm köylülerin aynı sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. İki yıldır ilgili bakanlığa ve Ziraat Bankası yetkililerine seslendiklerini kaydeden Gökçel, ”Durumun bu hale geleceğini biliyorduk. Keşke haklı çıkmasaydık da köylülerimiz mağdur olmasaydı. Şu anda icraya verilmiş köylü sayısı bine yakın. Bu köylülerin hiçbirisi borçlarını ödeyecek durumda değil. Ben borcumu ödemem diyen yok, ellerinde para yok ki ödesin. Yapılacak iş, yetkililer köylülerle oturup konuşacak, borçları uzun vadeye yayacak ve bu iş için bir fon bulacak. Başka bir çıkar yol var mı?” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu