Kaynaklar'dan...

İşsizlik Fonu’nda kaybolan 2.2 milyar TL Ak Saray’a mı harcandı?

ak_saray

İşsizlik Fonu’ndan son iki yılda amaç dışı harcanan 2.2 milyar TL’nin bütçede ‘diğer giderler’ kaleminde gösterilmesi tartışma yarattı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, ‘Ak Saray’ın 1 milyar 370 milyon TL’yi bulan maliyetinin bu fondan karşılandığını iddia etti. Fon harcamalarında 2010’da 233 milyon TL olan ‘diğer giderler’ kalemi geçtiğimiz yıl 1 milyar 36 milyon TL’ye yükseldi. Bu rakamın 2014 sonunda ise 1 milyar 158 milyon TL’yi bulması bekleniyor.

2014 yılında ‘işsizlik maaşı’ adı altında fondan yapılan ödemelerin toplamının 1 milyar 698 milyon TL olduğu düşünüldüğünde, ‘amaç dışı’ harcamaların boyutu da ortaya çıkıyor.

Getirilen ağır koşullar nedeniyle 2.9 milyon işsizden sadece 372 binine işsizlik maaşı ödeyen hükümetin son iki yılda 2.2 milyar TL’ye yakın bir miktarın nereye harcandığını açıklamaması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

İşsizlik Fonu’ndan ‘diğer giderler’ adı altında böylesi bir harcamının normal olmadığını savunan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, “Diğer gider dediğiniz şey, kendi başına bütçeleştirmeye gerek duymadığınız, çok küçük, tabir yerindeyse tırı vırı harcamalardır. Bunun tutarı da çok çok küçüktür” dedi.

Bu durumun bütçe bilanço tekniğine de aykırı olduğunu dile getiren Türkkan, “Ak Saray harcamasının İşsizlik Fonu’ndan karşılandığına dair net bilgiye sahibim. Bakanlık, bu harcamayı diğer gider kaleminde gizlemeye çalışıyor.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu