Kaynaklar'dan...

Ermenek’te 5. gün: İşçilere hala ulaşılamadı

ermenek-madeni

Karaman’ın Ermenek ilçesinde kömür madeninde 18 işçinin mahsur kalması bugün 5. gününe girerken, işçilere hala ulaşılamadı.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü’nde su baskının yaşandığı kömür madeninde 18 işçinin mahsur kalmasında 5. güne girilirken, işçilere hala ulaşılamadı.

Göçük meydana gelen ocakta başlatılan kurtarma çalışmalarında madene giren ekipler yaklaşık 11 bin tonluk su ile sudan kaynaklanan çamurun tahliyesine devam ediyor. Su basıncının etkisiyle tavanda ve yan duvardan düşen eski dolgu malzemeleri dışarıya çıkarılıyor. İkinci bir kazaya neden olmamak için de ekipler tüneli sağlamlaştırarak ilerliyor.

Mahsur kalan işçilerin aileleri de madenden iyi bir haber gelmesi için hazırlanan çadırlarda bekliyor. İşçilerin yakınlarından bazıları sabahın erken saatinde madenden çekilen ve dere görünümünü alan su kenarına gelerek gözyaşı döküyor. Kurtarma çalışmalarına katılan ekipler de havanın soğuk olması nedeniyle alanda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Mahsur kalan 18 işçiyi kurtarmak üzere mesai arkadaşları ve çevredeki madenlerde çalışan işçiler de seferber oldu. Kendi işlerine gitmeyip madende mahsur kalan arkadaşlarını kurtarma çalışmalarına katılan 27 yaşındaki Barış Karagöz, “İnşallah yakın zamanda arkadaşlardan iyi bir haber alırız” dedi.

Çalıştıkları madende kendilerinin de yer altında yemek yediğini belirten Karagöz şunları söyledi: “Biz de elimizden geldiğince önlemimizi alacağız. Yasa çıktığından beri işe gitmiyorduk. Ancak, para da kazanamıyorduk. Çünkü başka gelirimiz yoktu. Kredi kartlarımıza olan borçlarımız arttı. Mahkum gibi çalışıyoruz. Bizi sistem bu hale zorluyor. Çünkü kırsal bölgede olduğumuz için yapacak başka bir işimiz yok. Ya bu yer altına gireceğiz ya da bu diyardan gideceğiz.”

Kurtarma çalışmalarına katılan 27 yaşındaki Abdullah Küçüktaş ve kardeşi 21 yaşındaki Barış Küçüktaş ise, “Arkadaşlarımız için çalışıyoruz. Birebir tanımıyoruz ama onları kurtarmak için elimizden geleni yapacağız. Kendi işimizi bırakıp onları kurtarma çabasının peşine düştük” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu