Kaynaklar'dan...

IŞİD, Irak’taki Amerikan hapishanesi Bucca Kampı’nda kuruldu

camp-bucca

IŞİD, Irak’taki Amerikan hapishanesi Bucca Kampı’nda kuruldu.

Washington Post gazetesi ABD’nin IŞİD örgütün kurulmasında pay sahibi olduğunu; zira IŞİD’in lider kadrosunun Irak’taki bir Amerikan hapishanesinde tanıştığını yazdı.

Ebubekir el Bağdadi’nin de aralarında bulunduğu dokuz üst düzey ismin Irak’ta ABD tarafından yönetilen askeri hapishane ‘Bucca Kampı’nda aynı anda tutuklu bulunduğu yazıldı.

Bağdadi’nin yanı sıra örgütün iki numaralı ismi Ebu Müslim el Türkmeni, yabancı savaşçılardan sorumlu Ebu Kasım ve örgütün üst düzey askeri liderlerinden Hacı Bekir de aynı hapishanede kaldı.

Haberin dayandırıldığı terör analizi merkezi Soufan Grubu, bu isimlerin Camp Bucca hapishanesine girmeden önce de radikal fikirlere sahip olduğuna dikkat çekti.

Haberde Andrew Thompson ve Jeremi Suri’nin 1 Ekim’de New York Times gazetesi için yazdığı ‘ABD IŞİD’e nasıl yardım etti‘ isimli makale de hatırlatıldı: “Hapishanede geçirdikleri zaman aşırıcılıklarını derinleştirdi ve takipçilerini arttırma imkanı sağladı… Hapishane sanal bir terörist üniversitesi oldu: en katı radikaller öğretmen, diğer tutuklularsa öğrenci oldu ve hapishane yönetimi buna müdahale etmedi.”

Irak’ın Um Kasr kentindeki Bucca Kampı, ülkenin en kötü şöhrete sahip hapishanesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu