Kaynaklar'dan...

İran’da nükleer fizikçi casusluk iddiasıyla idam edildi

Emiri

Bir dönem ABD ile İran arasında büyük bir krize dönüşen İranlı nükleer fizikçi Şehram Emiri’nin idam edildiği belirtildi.

İran Yargı Kurumu Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, bugün düzenlediği basın toplantısında, casusluk suçlamasıyla yargılandığı davadan idam cezasına çaptırılan nükleer fizikçi Şehram Emiri’nin infaz edildiğini açıkladı.

İranlı Sözcü, ” Ülkenin çok gizli bilgilerine erişen bu kişi, İran’ın birinci dereceden düşmanı ‘büyük şeytan’ ABD’yle irtibat içinde olup, hayati bilgileri düşmana ulaştırmıştır ” dedi.

Ejei, İran İstihbarat Teşkilatı’nın Emiri’nin ABD’yle irtibatının tüm aşamalarından haberdar olduğunu söyledi. Şehram Emiri, 2009’da Suudi Arabistan’da Hac ziyaretindeyken kaybolmuş daha sonra ABD’de olduğu ortaya çıkmıştı. Emiri’nin kendi isteği ile mi yoksa zorla ABD’ye götürüldüğüne dair çelişkili ifadeler ortaya atılmıştı.

2010 yılında İran’a dönenen Emiri, ülkede büyük bir coşkuyla karşılansa da bir müddet sonra casusluk suçlamasıyla tutuklanarak yargılandı. Nükleer fizikçinin, yargılanma süreci basına kapalı yapıldı.

39 yaşındaki Emiri’nin 3 Ağustos’ta idam edildiğini kaydediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu