Kaynaklar'dan...

Polis esnafa yaptığı saldırıda son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası kullandı

dogubeyazit-gaz

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde kaçak eşya, sigara ve çay satan esnafa yönelik yapılan operasyonda, polisin son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası kullandığı ortaya çıktı. Esnafın topladığı kapsüllerde son kulanma tarihinin Mart 2014 yazdığı görüldü.

Doğubayazıt’ta cuma günü Meryemana Caddesi’ndeki eski toptancı sebze halinde kaçak eşya, sigara ve çay satan işyerlerine şafak operasyonu düzenleyen polis, kaçak olduğu belirlenen ürünlere el koydu. Polis, operasyona tepki gösteren ve barikat kurarak direnen esnafa karşı tazyikli su ve gaz bombası kullandı, iki kişi gözaltına alındı.

DHA’nın haberine göre polisin kullandığı gaz bombalarının son kullanım tarihinin geçtiği ortaya çıktı. Kapsüllerde Brezilya’da üretildiği ve son kullanma tarihinin Mart 2014 olduğu ibareleri yer aldı.

Kapsüllerde, ‘Dikkat son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir’ yazısı dikkat çekti.

Esnaf Enver Basut, şunları söyledi: “Polisin yaptığı operasyonda esnafı dağıtmak için kullandıkları gaz bombalarından birçoğunu bugün fark ettik, son kullanma tarihleri geçmiş. Bu yüzden bir arkadaşımız gözünden ameliyata alınacak. Bizim merak ettiğimiz, neden polisin son kullanma tarihi geçmiş biber gazlarını bize karşı kullandığı.”

Söz konusu bombalarından etkilendiği belirtilen ve gözleri şişen dört kişinin Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu