Kaynaklar'dan...

İran’da migrenin kesin tedavisi için ilaç geliştirildi

ilac

İranlı bilim insanları migren hastalığının kesin tedavisi için ilaç geliştirdi.

Perdis Teknoloji Parkı araştırmacıları Salı günü Migraine Hell olarak adlandırılan migrenin kesin tedavisinde kullanılan ilacı tanıttı.

Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre Migraine Hell ilacının üretim projesi sözcüsü Doktor Rıza Ramazani, bu ilacın buhar olarak teneffüs edildiğini ve hızlı bir şekilde emilerek, hemen etki göstermeye başladığını belirtti. Doktor Ramzani Migraine Hell ilacının migren hastalığının kesin tedavisi olduğunu ve İran ilaç ve gıda kuruluşunun lisansına sahip olan bu ilacın üretiminde üçüncü aşamaya girildiğini belirtti.

Üçüncü aşamadaki çalışmalar ilacın etkisini onaylanma ve daha geniş bir hasta kitlesi üzerinde test edilerek, ilacın nadir görülebilecek etkilerinin incelenme aşamasını kapsıyor.

Bu İranlı araştırmacı migren hastalığının İran’da çok yaygın olduğunu belirterek İran’da sekiz milyon kişinin migren hastası olduğunu söyledi. Doktor Ramzani’nin ifadesine göre bu ilaç 2005 yılında üretildi ve 2009 yılında endüstriyel üretim aşamasına geçti ve Tahran’daki kliniklerde 1400 hasta üzerinde kullanıldı. Bu ilacı kullanan 1400 hastanın yüzde 18’i kesin bir şekilde tedavi oldu ve diğer hastalarında migren nöbetlerinde azalma görüldü.

Migren hastalığı akut migren (ayda 15 migren nöbeti) ve kronik migren (yılda 21 migren nöbeti) olmak üzere iki kısımdan oluşuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu