Muhammedi YOLCUYazarlarımız'dan...

Asgari Ücretin 8500 ₺ olması Hakkında

1️⃣8500₺ kulağa hoş geliyor ama var olan enflasyon %80 civarındayken zammın %50 civarında olması büyük bir facia! Asgarî ücretli çalıştıran küçük esnafın bu zammı karşılayacak kârı olacak mı peki? Büyük şirketler bile işçi çıkaramaya gidecekken küçük esnafa şimdiden Fatiha okuyun
2️⃣Her şeye gelen zamları düşününce şimdiden elde avuçta kalanla asgari ücretli ne yapacak bunu düşündünüz mü? Ayrıca olay sadece asgari ücretli değil işçi memur esnaf ve çiftçi herkes büyük problemle karşı karşıya. Yakıt ve faturalar bu kadar yüksekken hiper enflasyon süper olur
3️⃣TL kağıt parçası hâline gelir ki geldi zaten. Bunun önlemi boşa para basarak farazi zam yapmak mıdır? Hiç bir ürüne gelen zam durmuyorken un, yağ, şeker, süt, yumurta ve et almış başını gitmişken asgarî ücreti 8500 yapmak halkı aldatmaktır!
4️⃣Erdoğan zam yapıyor ama diye başlayancümleler klasik partizan cümleleridir hakkaniyetten uzaktır. Onlarca ekonomi uzmanı yıllardır üretim derken bugün doların 1 cent artması bile bizi etkiliyorsa bariz yalan söyleniyor demektir. Tamamen dışa bağımlı bir ülkeyiz bugün komşumuz İran’da şu durumda bile benzin 1-2 tl ama bizde 18 ₺olunca seviniyoruz bu hak mıdır?
5️⃣ Komşunun benzin istasyonundan perakende 2 liraya alsan getirsen maaliyet ve kârını ekleyerek %500’e halka satsan yine 12 lira etmez! Her zammın arkasında yakıt ve özellikle mazot pahalılığı varken yakıt neden bu kadar pahalı?
6️⃣En çok halkın belini büken diğer bir konu faturalardır kışın yakıt masrafını da ekleyince 3 kişilik bir ailenin bile faturaları minimum 1500-2000 ediyor. Hiç bir kalemde devlet elini taşın altına koymuyor ama vatandaştan elini taşın altından çıkarmamasını telkin ediyor!
7️⃣Her belde her köy devlet malı yiyerek zengin olanların hikayeleriyle kaynıyor! Ama hükümet ve destekçilerinin gözünde herşey iftira ve yalan!
8️⃣ Her belediye her kaymakamlık her müftülük hakkında halk arasında yenilir yutulur olmayan şeyler anlatılıyor ama bunları dile getirmek
bile yasalar gereği içeri atılma sebebi hadi ispatla hadi dava aç diyen andavallar da var hani kendi kızının, oğlunun katilini yıllarca arayanlarla dolu Tweeter hani ne oluyor devlet yetkilileri ya umursamıyor ya da susuyor! Tren kazasında çocuğunu kaybedenlere ne oldu?
9️⃣ Kim durdu arkalarında? Her kaza ile birlikte yayılan şaibeler şüpheler yetkililerin umrunda bile değil? Türkiye öyle bir ülke oldu ki bir tablacı kendini yaktığı için Arap Baharı başladı değil mi? Ülkemizde kaç kişi kendini yaktı meclis önünde bile yaktı ama insanlar uyuşmuş uyuşturulmuş gibi…
🔟 Yetkililer kiradan yakınan iki vatandaşa pişkince Allah yerini doldursun Allah ev nasip etsin diyor CB ise her kazadan sonra kadere iman ettik diye açıklama yapıyor ama hepsi güvenlik gerekçesiyle araç konvoyu ile cuma namazına gidiyor? Bu şirktir!
1️⃣1️⃣Bu Allah ile alay etmektir!Yasin suresinde 47 ayette”Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden hayra sarfediniz, denildiğinde, kâfirler müminlere dediler ki: Allah’ın dilediği takdirde doyuracağı kimseleri biz mi doyuracağız? Siz gerçekten apaçık bir sapıklık içindesiniz.”
1️⃣2️⃣ diye buyuran Allah tam da bu zihniyeti anlatır! Maun süresinde “Vay o namaz kılanların haline ki Onlar kıldıkları namazdan gafildirler.Onlar gösteriş yapanlardır; hayra da mâni olurlar.” tam da bu zihniyeti anlatır! Fakire gelince kanaat iktidar ve avanelerine gelince peki?
1️⃣3️⃣Şatafat ve gösteriş neden? Çünkü onlar seçilmiş kişi onlar devlet yönetiyor onlar senin benim gibi mi yaşasın tabii yüzlerce koruması olacak tabii sarayda yaşayacak koskoca Türkiye Cumhuriyeti kulübeden yönetilecek değil ya?! Bu sözleri herkes yüzlerce duymuştur.
1️⃣4️⃣Neden bir insan kendini bu konuma sokar ki? Hele milliyetçi ve dindar olduğunu iddia eden insan nasıl Allah’ın kullarını eşit yarattığını inkâr eder onlarca ayet ve hadis insanların eşit olduğunu buyurmuyor mu? Hangi peygamber şatafatlı hayat sürmüş Hz Süleyman bile odun bir asa ile dolaşırmış ki ona dayanarak dururken vefat etmiş de odunu kurt yiyince yere düşmüş…
1️⃣5️⃣Peygamberimiz ise Arabistan’ın hâkimi olduğu zamanda bile hasır üzerinde uyuduğu çok olmuştur. Yatağı evi o kadar sadeydi ki halkın fakiri gibi yaşardı Hz Ebubekir Hz Ömer ve Hz Ali hepsi halkı gibi yaşamazdı tamamen halktan biriydiler.
1️⃣6️⃣ Saraylar koruma orduları Muaviye ve Emevilerle İslam’a yerleşen bir virüs oldu. Hâlâ daha bu coğrafyada şatafat pandemisi devam ediyor! Torpil, adam kayırma, yolsuzluk, yetkiyi kötüye kullanma yönünde binlerce şikayet var ama cevap hep aynı iftira!
1️⃣7️⃣ Fetöcüler devleti ele geçirecek PKK ve dış güçler ülkenin büyümesini istemiyor vs. 20 yılda yapılan yollar ve hastanelerle övündüler şimdi ise hastanelerde 1 yıl sonraya randevu veriliyor neredeyse ve yollardan geçecek para maalesef çoğu kişide yok!
1️⃣8️⃣ Bugün öyle bir haldeyiz ki Asgari ücret 8500 olduğu için zengin olduğuna emin olduğumuz kişiler teşekkürler reyis diye yorumlar atmışlar ne kadar acı değil mi? Ağacı kesen baltanın sapı olmuş olmanın gurunu yaşayın!
1️⃣9️⃣Bir genç dayanamayıp 9 bin bile olmayan zam için küfretmiş altında ise hemen bir fedai(!) çıkıp emniyeti etiketlemiş terörist ihbar eder gibi ihbar ediyor? Çocuğun suçu ne? Allah ne buyuruyor peki “Allah kötü sözün açıkça söylenmesini sevmez; ancak haksızlığa uğrayan başka. Allah her şeyi işitici ve bilicidir” Evet bu zam zulümdür!
2️⃣0️⃣Bu asgari ücret zulümdür bu yaşam şartları bu halka zulümdür asgari ücretliye fakir fukara demek halka zulümdür halka bir şeyler fırlatmak halka zulümdür. Biz Müslüman isek eğer bu zulme karşıyız karşı olmalıyız! Buraya kadar okuyan olursa hem dert olmuşuz demektir! Es-selam!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu