Kaynaklar'dan...

Halkın tencere ve tava çalarak bile tepkisini dile getirmesini suç saydılar

erdogan-tenceretavaBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı protestolarına evlerinde tencere ve tava çalarak destek verenlerin komşularını rahatsız ettiği için suç işlediklerini ve yargılanmaları gerektiğini söyledi.

Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği’nin iftar yemeğine katıldı.

Konuşmasında Gezi Parkı proptestolarına değinen Erdoğan eylemlerin “içeriden ve dışarından koordineli” olduğunu söyleyerek “Bunlara karşı kararlı duruşumuz nasıl bir fren oluşturduysa, ileri dönemlerde de bu kararlı duruş çapulculara fırsat vermeyecektir” dedi.

Anadolu Ajansı’na göre Erdoğan konuşmasında protestolara tava ve tencerelerle destek verilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Yasal olarak bu suç. Suç olduğuna göre, niçin hakkını savunmuyorsun kardeşim? Senin apartmanında tencere tava çalan mı var. Hemen yargıya taşı bunu. Hakkınızı, hakkımızı aramadığımız sürece daha boynumuzda çok boza pişirirler. Arabayı durduruyor öyle mi? Çal diyor, tekmeliyor, vuruyor icabında arabadan çıkıp bakıyorsunuz ki orada başörtülü bayanları yerlerde sürütüyor. Bunlar oldu mu? Oldu. Hala oluyor mu? Hala oluyor. Bunları görmemezlikten mi geleceğiz?”
‘Biz boşuna mı bağırıyoruz’

Yemekten sonra Üsküdar Kısıklı’daki konutuna geçerken Millet Parkı’na uğrayan Erdoğan burada “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganlarıyla karşılandı.

Erdoğan sohbet ettiği ve bir çocukları olduğunu öğrendiği bir çifte üç çocuk tavsiyesine gönderme yaparak “Biz boşuna mı bağırıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu