Halk Haber'den...

Halk Haber 3 Yaşında!

halkhaber-3yasinda

Halk Haber 3 Yaşında!

Tek vücut olma, birlikte hissedebilme, diğerlerinin sorunuyla ilgilenmenin insanlık olduğunu bilen ve bu amaçla “Derdiniz Derdimizdir” şiarıyla 3 yılı geride bırakan Halk Haber, baharın gelişini müjdeleyen kutlu Nevruz Bayramı günü 4.yaşına adım atmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Kurulduğu günden beri aynı çizgide hareket etme gayretiyle mücadelesini sürdüren Halk Haber, ilahi emirlerden Nisa Suresi’nin 135.ayeti ve Maide Suresi’nin 8.ayeti ekseninde bir yayın politikası izlemektedir.

“Ey îmân edenler! Adâleti titizlikle ayakta tutan (hâkim)ler, Allah için şâhidlik eden kimseler olun! (Bu tavrınız) velev kendiniz veya ana-baba ve akrabâlar(ınız)aleyhine olsun! (Hem aleyhlerine karar verilen veya şâhidlik edilen) ister zengin, ister fakir olsun; Allah, ikisine de (sizden) daha yakındır (onların maslahatını daha iyi bilir); öyleyse(haktan) saparak nefsin arzûsuna uymayın! Buna rağmen (dilinizi) eğip büker veya (îcâb eden hüküm ya da şâhidlikten) yüz çevirirseniz, artık muhakkak ki Allah, ne yaparsanızhakkıyla haberdardır.” (Nisa Suresi, 135.ayet)

“Ey îmân edenler! Allah için (hakkı) ayakta tutanlar, (ve) adâletle şâhidlik eden kimseler olun! Bir kavme olan kîn(iniz), sizi aslâ adâletsiz olmaya sevk etmesin! Âdil olun! Bu, takvâya daha yakındır. Ve Allah’dan sakının! Şübhesiz ki Allah, ne yaparsanız hakkıyla haberdardır.” (Maide Suresi, 8.ayet)

Bu doğrultuda küfür ve hakaret içermeyen her türlü muhalif yorumu onayladığımız sitemizde mevcut bulunan yüzlerce yorum incelendiği zaman rahatça görülecektir. Yayın akışımız incelendiğinde eleştirel yaklaşımların ağırlıkta olduğu göze çarpmaktadır, bunun nedeni ülke medyasının yandaşlık ta rekor üstüne rekor kırdığı bir dönemde, bu medyadan elde edilebilen halkımızın menfaatine içerikleri topladığımızdan dolayıdır.

Halk düşmanlarına düşman olduğumuzu kurulduğumuz gün ilan etmiştik. Fakat bu düşmanlık bizi adaletten ayırmaması gerekmektedir. Bu çerçevede doğru olmadığını düşündüğünüz her türlü içeriğimize delilli yorum yaparak incelenmesini talep edebilirsiniz, bu bizi ziyadesiyle memnun edecektir.

Dünya mustazaflarının derdiyle dertlenerek, bir nebze olsun onların acılarını duyurarak faydalı olmaya çalışmaktayız. Çıkmış olduğumuz bu yolda tek yardımcımız yüce Allah(cc)’tır. Tevfik ancak Allah (cc)’tandır.
Vesselam.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu