Kaynaklar'dan...

Görme yetisini yarı yarıya kaybeden Senkromeç işçisi, işten teminatsız atıldı

Civan

Senkromeç fabrikasında ağır iş yükü dolayısıyla yaşadığı iş kazası ile sol gözünün görme yetisini kaybeden Emrullah Civan, teminatsız işten atıldı

Evrensel’in haberine göre, çalışma koşullarının ağır olduğunu dile getiren Civan, “Yüksek derecede ölümle burun buruna çalışıyorduk. Fabrika daha da düzelsin diye gerektiğinde mesaiye kalıyorduk. Çok yoğun çalışma ve verilen sürekli emirlerle oluşturulan baskı ortamında bir anlık dalgınlıktan dolayı gözüme metal parçası vurdu. Sürekli başımızda ‘hadi, hadi, hadi’ diyorlardı. İşverene açtığım dava devam ediyor. Kazanın olduğu sırada yasal sınırın üzerinde mesai yaptırılıyordu. Bunu SGK müfettişleri de çizelgelerde gördü. Aylık 140-150 saat mesai yapıyorduk. Sabah 8’de girip 11’e kadar çalıştığımız oluyordu. Resmi kurul raporlarına göre yüzde 39 görme kaybı var ama oranı düşük tutuyorlar. Asıl oran daha yüksek. Eskisi gibi görebilmem için kornea nakli olmam lazım ama kurtarılma oranı çok düşükmüş. Şu anda dava süreci Karşıyaka İş Mahkemesinde sürüyor” diye konuştu.

Yaşadıklarına karşın yine de haksız bir şekilde kapının önüne konulduğunu belirten Civan şunları söyledi: “Daha öncesinde de fabrikada sorunlar vardı, 5-10 gün olsa da maaşları geç alıyorduk. Mesailerimizi ödemiyorlardı. Artık canımıza tak edince 3-4 sene önce örgütlenme kararı aldık, sendikaya üye olduk. Sendikaya üye olunca durum düzeldi ama son 1 yıllık süreçte ekonomik sorunlar yine baş gösterdi. Son 10 aydır doğru düzgün maaş alamadık. Çalışan fabrikayı batırdılar. Eylül ayında tekrar işbaşı yaptıktan sonra çok yoğun çalıştığımız dönemler oldu ama yine de çok az para verdiler. Benim şu anda tazminatlarla birlikte 100 bine yakın alacağım var.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu