Kaynaklar'dan...

Gişelerde bekleyen sürücüler isyan etti

gise-bekleme

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı ve çıkışlarında bulunan gişelerdeki HGS ve OGS sistemindeki aksaklıklar sürücüleri isyan ettirdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı ve çıkışlarında bulunan gişelerdeki HGS ve OGS sisteminde yaşanan aksaklıklar, uzun araç kuyruklarına neden oluyor. Özellikle TIR ve kamyonların otoyola giriş-çıkış yaptığı Kemerburgaz-Hasdal gişelerinde oluşan kuyruklar sürücüleri isyan ettiriyor.

Sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle HGS ve OGS, bazı araçların cihazını okumuyor. Sürücüler nakit ödemek istemediği için görevliler araçların plakalarını sisteme giriyor. Bu nedenle ortalama her aracın gişede bekleme süresi yaklaşık 30 saniyeyi buluyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde araç yoğunluğuna sistemdeki aksaklıklar da eklenince kilometrelerce kuyruk oluşuyor.

Kuzey Marmara Otoyolu’ndan Kemerburgaz yönüne giden bazı kamyon sürücüleri kapalı olan gişelerin de yoğunluğa neden olduğunu belirtti. Bir sürücü, “Benim HGS kartımı okuyor ancak bazılarınınki okunmuyor. Gişeden geçmek için bazen yarım saat bazen de bir saat beklemek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Sürücülerden Bahtiyar Hancı ise, “Buradaki sorun gişelerden kaynaklanıyor. Yolu yapıyorsun ama gişeleri yapamıyorsun. Bu nasıl iş? Bazen saatlerce beklediğimiz oluyor. Her gün bu yolu kullanıyoruz ve hep bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Buna bir çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Sürücüler, yetkililerin soruna bir an evvel çare bulmalarını istediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu