Kaynaklar'dan...

Fethullah Gülen, Türk gençliğine piç dedi

fethullah-gulen-pic

Fethullah Gülen, Taksim Gezi Parkı’yla başlayan ve tüm yurda yayılan eylemlerle ilgili akıl almaz açıklamalar yaptı. Gülen, eyleme katılan gençlere, “nesebi gayri sahih” ifadesini kullandı. İfadenin Türkçedeki karşılığı “Babası belli olmayan kişi, piç.”
Söyleşi ve yazılarının yer aldığı www.herkul.org isimli resmi internet sitesinde 6 Haziran tarihinde yer alan konuşmasında Gülen şu ifadeleri kullandı:
“Demek ki, aslında biz bize etmişiz. Tabanda mesele… Toprak kirlendiğinden dolayı, atmosferi, ozonu deldiğimizden dolayı, böyle nesebi gayri sahih bir kısım hadiseler ve onu temsil eden bir kısım nesiller oluşuyor. Bunları düzelteceğimiz ana kadar da, tabiri diğerle, problemi insanda çözeceğimiz ana kadar da problem çözülmeyecektir. ‘Nasıl yaparsak bu nesiller ciddi nefis muhasebesi içinde, bir nefis muhasebesi yapan nesil olarak yetişir?’ düşünmedik bunları.”
“Mesele küçükken, bir mangal közü halindeyken onu söndürmek gerektiğini” dile getiren Gülen direnişçiler için, “Ne yapalım ki, insani çizgisini koruyamamış nesilleri bir kere daha insani çizgide birleştirelim?” diye sordu.
Gençler gayri insaniymiş
Direnişin haklı olmadığını ve eylemlerin insanca yapılmadığını söyleyen Gülen konuşmasında, “Kimler o çocuklar? Hak davası değil o. Hak davası olsa, bir yerde toplanırlar, duygularını dile getirirler, insanca, ayrılır giderler” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. senin adaşın ı bir gönderelim seni amerikadanda çıkartıtr..kamyon şoförlerine teslim ederiz ogünü bekle

  2. fetoş hoca türk gençliği piçse sende anası otobanda kamyoncularla cinsel ilişki yaşamış babası belli olmayan onun bunun çocuğusun.mesele bu kadar basit..uzaktan konuşması kolay gelde t.c de söyle travesti o.çocuğu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu