Kaynaklar'dan...

‘Erdoğan’a aşığım’ demişti: İndirimli ihaleyi kaptı…

erdoğana aşık

İETT’nin uzun süredir devam eden ve iki kez iptal edilen ihalesi Erdoğan’a aşık olduğunu söyleyen Ethem Sancak’a verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki İETT’nin 375 otobüslük ihalesi için sözleşme imzalandı. Sözcü’den Özlem Güvemli‘nin haberine göre, İETT tarafından daha önce 2 kez iptal edilen ihalenin ilki 410 adet otobüs almak üzere 2 Eylül 2015 tarihinde yapıldı. En düşük teklifi Temsa’nın verdiği ihale daha sonra iptal edildi. 3 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen ve en düşük teklifi Karsan’ın verdiği ikinci ihale de iptal edildi.

Bir yıldır tartışması süren ihalenin sonucu dün açıklandı. Yaklaşık maliyeti 257 milyon 615 bin 392 lira olarak belirlenen ihalede en düşük teklif olan 177 milyon 714 bin lirayı veren hükümete yakın işadamı Ethem Sancak’a ait BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret Şirketi ile 19 Ağustos 2016 tarihinde sözleşme imzalandığı duyuruldu. Şartname gereği BMC, yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında uygulanacak yüzde 15 fiyat avantajından da yararlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu