Musa GÜNEŞYazarlar'dan...

DİNDEN ÇIKARAN DİNDARLAR!..-MUSA GÜNEŞ

DİNDEN ÇIKARAN DİNDARLAR!..-MUSA GÜNEŞ

Garip başlayan İslam dini garip olarak devam etmektedir. Bazen; akın akın bu dine koşulurken bazen de fevç fevç bu dinden çıkılmaktadır. Bu din olağanüstü zorluklarla mücadele etmiş, en değerli kahramanlarını bu yolda feda etmiştir.

Garip İslam; dışsal bütün darbelere karşı çelik yumruk ile mücadele ederken, kendi içinden çıkan münafıkların, safdillerin zararlarından azami ölçüde etkilenmiştir. İslam içinden çıkan münafık ve beyinsizler insanlığı kurtarmaya talip olan bu dini, insanlığa yük olarak sözsel ve fiili olarak lanse etmişlerdir.

Farabiler, İbni Sinalar, Cabirler, Cezeriler’den sonra İslam dini bilimsel alanla ilgilenmez algısı ortaya çıkmış, batıda bilimin önünde engel olan Katolik ve Ortodoks’luk algılarına karşı, Protestanlık ruhunun gelişmesi gibi İslam ülkelerinde de adı konulmamış bir Protestanlık ruhu ortaya çıkmıştır.

Bu ruh; insanlığın gelişiminin ancak ve ancak ‘dinden kurtularak’ gerçekleşebileceğini söylemiş nitekim bu söylemleri, Batı dünyasında kendilerini haklı çıkardıklarını ortaya koymuştur.

Batının bu bilimsel ilerlemelerine karşı İslam dünyasının fertleri adeta utanç ve aşağılık düşüncesine kapılmıştır.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte İslam dünyası asırlardır bir şeyler üretememiş, üretilen ve ithal edilen araçlarla İslamı! anlatmaya çalışmışlardır. Özellikle ülkemize baktığımızda bu anlatılan dinin, dinden çıkaran bir İslam! olduğuna şahit olmaktayız.

İslam’ın en temel şartları olan zina, faiz, içki, kumar, uyuşturucu…son derece artmasına rağmen ekran hocaları! bu asıl sorunlarla ilgilenmemiş, bu haramları helalleştirenlerle mücadele etmemiş tali bile olmayan meseleleri, hiçbir kitapta yahut adı bile duyulmayan kitaplarda geçen meseleleri ümmetin fertlerinin gözlerinin içine kadar sokmuşlardır. 21.yy’ın başlarından bugüne kadar bu ekran hocaları siyasi otorite tarafından apaçık desteklenmiş bütün kanallara en az bir hoca! Tayin edilmiştir. Bunlardan kimisi; Peygamberin (s.a.v) idrarını millete içirmeye çalışmış kimisi uydurma masalları anlatarak trilyoner olmuş kimisi Meryem’in çift cinsiyetli olduğunu tespit! etmiş, kimisi kaderi inkar etmiş, diğeri Kur’an’daki bütün kıssaların gerçeklikle bağlantısı olmadığını dile getirmiş, kimisi minberlerden diğer mezhebi- ırkı kafir ilan etmiş, diğeri 6 yaşındaki kız çocuğunu evlendirmeye fetva vermiş, bir diğeri de topladığı dansözlerle dini anlatmıştır.

Yapılan bütün eylemler devletin bizzat kontrolünde olan, iki muhafazakar! Parti tarafından seçilen RTÜK üyeleri tarafından da adeta desteklenmiştir.

Sokaklarda başörtülü- albenili mankenler artarken, erkeklerde cinsel konuların konuşulması erkeklik alameti sayılırken, muhafazakar kapitalistler her geçen gün artarken, adaletin olduğu bir kurum kalmazken, eğitim biterken, hastaneden çıkamayan milyonlar varken, cezaevleri- suç oranları artarken, işsizlik milyonları bulurken, şekil değiştiren kölelik varken, boşanma oranları evlilik oranlarını geçerken, kadınlar anne erkekler babalık yapamazken, üretilen teknolojinin efendisi yerine kölesi olmuşken, teknoloji ve bilim olarak hiçbir şey üretemezken ekranlarda sosyal medyada yüzlerce kadrolu dinden çıkaran Dindar! türemiştir.

Pamuk ipliğiyle dine bağlı bu milleti tali meselelerle uğraştırıp, alimlerin konuşması gereken meselelerin halka dayatılması ise ayrı bir rezalet olmuş, düşünce özgürlüğü adı altında tahribatın da gücünün yüksek olduğu hakikatine paralel olarak insanlar dinden her geçen gün daha da uzaklaşmıştır. İnsanlar kime inanacağını bilemeyecek hale gelmişlerdir. (1)

Geldiğimiz noktada; nerde bir dolandırıcı, üç kağıtçı, bilim düşmanı, namus düşmanı, adaletsiz, zalim varsa dindar görünmektedir.

Son söz yerine; unutmayın din paranın- siyasetin elinde oldukça din paraya ve siyasete hizmet edecektir. Tarih boyunca hep böyle oldu ve böyle de olacak. Ekranlarda ve sosyal medyada gördüklerinizin %90’ı dini, dinden çıkarmak için anlatmakta, çünkü insanların dinden çıkmasını ancak dindar! siyasiler ve alimler başarabilirler ve başarılı da oluyorlar. Bu dinden çıkaran Dindar!ların tek amacı insanlara Protestanlık ruhunu verip dinden uzaklaştırmaktır.

Unutmayın ki balık baştan kokar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • https://www.halkhaber.org/2014/07/16/hangisine-inanalim-hangisine-guvenelim-musa-gunes/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu