Kaynaklar'dan...

Davutoğlu’nu protesto eden 20 eylemci yaka paça götürüldü

yakapaca

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisinin il kongresine katılmak için gittiği Mersin’de protesto amacıyla yürümek isteyen 20 kişi, yaka paça gözaltına alındı.

Davutoğlu’nun kente gidişi nedeniyle Adana, Konya, Karaman, Kayseri ve Kahramanmaraş gibi illerin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda polis takviye güç olarak Mersin’de görevlendirildi.

Özel ANA uçağıyla İstanbul’dan Adana Havaalanı’na iniş yapan Davutoğlu için başta İsmet İnönü Bulvarı olmak üzere bir çok cadde ve bulvarda çöp konteynırları ile araçlar kaldırılırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

Davutoğlu’nun katılacağı AKP kongresinin yapılacağı Edip Buran Spor Salonu’na doğru yürümek isteyen ve içinde padişah kıyafeti giyenlerin de bulunduğu Halkevleri ve Öğrenci Kollektifleri üyesi yaklaşık 20 kişiye polis izin vermedi.

İstiklal Caddesi’nde toplanıp Özgür Çocuk Parkı’na kadar gelen eylemcilerin önü, çevik kuvvet polislerince kesildi. Yürümek isteyen grupla yaşanan tartışmanın ardından polis, eylemcileri yaka paça gözaltına alarak Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu