Kaynaklar'dan...

Ankara’ya yürüyen Somalı madenci: Bu bir öfke patlaması, oyalanmaktan yorulduk

soma-yuruyus-madenciler

Haklarını aramak için Soma’dan Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen işçi komitesi üyelerinden Taner Yıldırım, oyalanmaktan yorulup muhatap bulamadıkları için yürüyüşe geçtiklerini, madencilerin bir öfke patlaması yaşadığını söyledi.

15:00 sularında Kırkağaç’a ulaştıklarını, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen 2 bin civarında maden işçisi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bize söz verdikleri paramızı almak için sokağa çıktık, polis saldırdı, arkadaşlarımız yaralandı. Bugün paramızın ödeneceğini söylediler ama yine sözler tutulmadı. Kaymakam da paramızı alamayacağımızı biliyor, sadece bizi oyalıyor” dedi.

Taşeronun kaldırılması, işçi sağlığı güvenliği gibi ‘son derece insani taleplerde bulunduklarını’ söyleyen Yıldırım,”Buradaki insanların neredeyse hepsinin borcu var. Sürekli oyalanıyoruz. Bu yürüyüş kendiliğinden oluşan bir öfke patlaması. Hakkımızı alacağımız yere kadar gideceğiz” diye konuştu.

Polisin Soma’nın çıkışına kadar yürüyeşe geçen kitleyi arkadan takip ettiğini söyleyen Yıldırım, yolun devamında jandarma barikatıyla karşılacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu