Kaynaklar'dan...

Netanyahu: İsrail, doğalgaz için Ankara’yla görüşüyor

Netanyahu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ürettikleri doğalgazı Türkiye’ye satmak için Ankara ile görüşmekte olduklarını bildirdi.

İsrail Parlamentosu Knesset’te Finans Komitesi’ne konuşan Netanyahu, hükümetin doğalgaz planlarını savundu. Hükümete, doğalgaz planlarının onaylanmasında anti tekel regülatörlerini by pass etme hakkı veren Kloz 52’yi savununan Netanyahu, sunulan planın İsrail’in enerji güvenliğini sağlayacağını belirtti.

Doğal gazın İsraile’e uluslararası baskılara karşı durması için daha güçlü ve sağlam zemin sağladığını ifade eden Netanyahu, hali hasırda İsrail gazının Türkiye’ye satılması için Ankara ile görüşmekte olduklarını vurguladı.

Komite üyelerinin sorularını yanıtlayan Netanyahu, “Eğer gaz planı onaylanmaz ise, rekabet gücümüzü, enerji güvenliğimizi ve gaz ihraç etme kabiliyetimizi kaybederiz” dedi.

Netanyahu’nun önerdiği plan, İsrail merkezli Delek ve ABD merkezli Noble Energy’nin İsrail’in en büyük doğal gaz sahası Leviathan’ı işletmeye devam etmelerini öngörüyor. Ancak Delek ülkenin ikinci büyük doğal gaz sahası Tamar’daki yüzde 31,3 payını 6 yıl içinde satacak. Noble de Tamardaki yüzed 36 payını yüzde 25’e indirecek. İki şirket Tanin ve Krarish sahalarındaki paylarını da 14 ay içinde satacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu