Kaynaklar'dan...

Alaattin Çakıcı’ya tahliye yolu gözüktü

alaattin-cakici

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceği kanun hükmünde kararnameden yararlanacağı iddia edildi.

Kararnamenin açıklanmasının ardından Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç, “Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesi ve tüm sevenlerinin gözü aydın” dedi.

Bozdağ, kanunla ilgili “Düzenleme, bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir. Bu düzenlemenin sonucu ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacaktır” demişti.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 105/A’daki koşullu salıverilmeye dair “bir yıl” ibaresinin “iki yıla” çıkarıldığını ifade eden Bozdağ, buna göre, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak infaz edilebileceğini, bunun bir yıl erken tahliye anlamına geldiğini kaydetti.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 107. maddesinde düzenlenen koşullu salıvermeye ilişkin de bir düzenleme yapıldığını aktaran Bozdağ, 107. maddenin ikinci fıkrasına göre, süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanların, cezalarının “üçte ikisini” infaz kurumunda çekmeleri halinde koşullu salıverilmeden yararlanabildiğini hatırlattı. Bakan Bozdağ, KHK kapsamında yapılan düzenlemeyle “üçte ikilik” oranın “yarıya” indirildiğini belirtti.

Bozdağ, bu kapsamda, süreli hapis cezalarına mahkum olanların, cezalarının “yarısını” infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıvermeden yararlanabileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu