Kaynaklar'dan...

Ameliyat masasında yatan hasta sudan şemsiyeyle korundu

skandal_semsiyeli_ameliyat

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde bir skandal yaşandı. Donan kalorifer boruları patladı, ameliyathaneyi su bastı. O sırada ameliyat masasında yatan hasta sudan şemsiyeyle korundu. Hastane yönetiminin açıklamasında, “anormal bir durum yok, hava şartları kötü” denildi.

Ameliyat masasında bir hasta… Bir yanda opersyon için hazırlık yapan doktorlar var. Diğer yanda ise hastanın başında şemsiyeyle bekleyen bir kişi.

Alışık olmadığınız bu fotoğraflar Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çekildi.

8 Ocak gecesi hastanenin kalorifer borularından bazıları patladı. Patlayan borulardan akan sular, ameliyathanelere sızdı. Sızıntı başladığı sırada hastalar ameliyattaydı. İşte bu fotoğrafta yer alan hasta da onlardan biriydi.

Doktorlar ameliyatı yarıda kesemedi. Ameliyattaki hasta ise bu şemsiyeyle korundu. Bir yandan da sular tahliye edilmeye çalışıldı.

Boruların patlamasıyla birlikte hastanede kaloriferler de çalışmadı. Hava sıcaklığının eksi 7’yi bulduğu Kocaeli’de hastalar soğukta kaldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Cantürk, “Olayda herhangi bir anormallik yok. Hava şartlarından dolayı ameliyatın son safhasında ameliyathaneye bir su sıçraması yaşandı. Hastanın zarar görmemesi için üzerine şemsiye tutuldu” dedi.
Cantürk, fotoğrafları çeken kişi hakkında da soruşturma başlatacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu