Kaynaklar'dan...

Akdeniz Üniversitesi’nde özel güvenlikçiler öğrencilere saldırdı

akdeniz-universitesi-saldiri

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin çeşitli eylemlere katıldıkları gerekçesiyle arkadaşlarına soruşturma başlatılmasını protesto ettiği eyleme özel güvenlikçi şiddeti damga vurdu.

Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşı’da toplanan öğrenciler sloganlar eşliğinde rektörlük binasına yürüdü. Arkadaşları hakkında soruşturma açılmasının kabul edilemez olduğunu belirten öğrenciler, özel güvenlik görevlileriyle karşılaşınca arbede çıktı.

Güvenlik görevlileri öğrencileri coplarla darp ederken bir görevli süs havuzuna düştü.

Ardından yeniden yürüyüşe geçen öğrenciler şu açıklamayı yaptı: “Hukukun ve usule uygun olmadan başlatılan bu soruşturmaların bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki açılan bu soruşturmalar bizi meşru haklarımız için mücadelemizden ve katillerden, hırsızlardan hesap sormaktan alıkoymayacaktır.”

Açıklamada AKP hükümetine de eleştiri getirilerek, “Biz ülkemizin gerçeklerinin farkındayız ve buna bağlı olarak ne AKP iktidarı hakkında ne de üniversitemiz yönetimi hakkında gerçekleştirdikleri yolsuzluklar ve işledikleri diğer suçlar hakkında adli soruşturmalar başlatılmayacağını biliyoruz. Bu hırsızlardan hesap soracak olan bu ülkenin emekçi halkları ve gençliğidir” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu