Kaynaklar'dan...

Sağlık bakanlığı insan sağlığına son derece faydalı olan bitkilerin kullanılmasına yasak getiriyor

sagligakota
Sağlık Bakanlığı sarımsak, yulaf ve alıça bile savaş açtı

Sağlık Bakanlığı, insanlığın ilk gününden bu yana bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen bitkilere bile akıl almaz bir şekilde savaş açtı. Bakanlığın at kestanesinden sarımsağa kırmızı biberden sinamekiye kadar bir çok bitkiyi yasaklamak istemesi “küresel ilaç mafyasının isteklerine boyun eğiyor” yorumlarına yol açtı.

Sağlık Bakanlığı’nın yasaklanmasını istediği şifalı besinlerin listesi şimdilik bundan ibaret. Hemen her insanı sorumsuzca kullandırılan kortizonlarla ilgili kılını kıpırdatmayan Sağlık Bakanlığı’nın bu bitkilerden ilaç yapılmasının yasaklanmasını istemesi şaşkınlığa yol açtı.

Kişi başına yıllık 24 kutu ilaç tüketilen Türkiye’de günlük satılan ilaç kutu sayısı 5 milyonu geçiyor. Yıllık 10 milyar dolarlık ekmek tüketilen ülkede yıllık 20 milyar dolarlık ilaç tüketilmesi ile ilgilenmeyen Bakanlığın bitkilere savaş açması, “küresel ilaç mafyasının isteklerine boyun eğiyor” yorumlarına yol açtı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezinoğlu’nun onayı ile yayımlanan listedeki bitkilerin gıda takviyelerinde ve bitkisel ürünlerde kullanılamayacağı bildirildi.

Sağlık Bakanının tehdit gördüğü şifalı bitkiler.

-At kestanesi,
-Aslan ayağı (Fındık otu),
-Sarımsak,
-Sarısabır (Öd ağacı),
-Ayı üzümü,
-Yulaf,
-Nergiz (Aynisefa),
-Kırmızı biber,
-Sinameki,
-Hiyarşembe,
-Alıç,
-Zerdeçöp,
-Enginar,
-Ekinezya
-Teke otu (Azgın Teke Otu),
-Okaliptus,
-Karanfil,
-Çakşırotu,
-Binbirdelikotu (sarı kantaron),
-Tekedikeni (Sincan dikeni)
-Oğulotu (Melisa, limonotu, kovanotu),
-Kudret narı,
-Ginseng
-Çarkıfelek (Saatgülü),
-Çuhaçiçeği,
-Acı Badem,
-Nar
-Burç (Ökseotu),

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu kadarına da pes, bu ülkeyi ilaç kartelleri yönetmiyor diyen mi var,? yazıklar olsun , bitki mi insan sağlığınamı zararlı yoksa yapmacık olan kimyasal ilaçlar mı, ALLAH bunun hasabını sorar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu