Kaynaklar'dan...

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı törene halk alınmadı

adana-kurtuldu

Adana’nın kurtuluş yıldönümü töreninde vatandaşlar tören alanına alınmazken, basın mensupları da polis engeline takıldı.

Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşun 92’nci yıldönümü kutlamaları için Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması öncesinde anıtın çevresi polis barikatıyla kapatıldı. Çevik kuvvet polisleri de barikatta sırayla dizildi. Parkın çevresindeki binaların çatılarına polisler konuşlandırıldı. Polis helikopteri de tören boyunca havada tur attı.

Görevli polisler, törene alınacak kişilerin isimlerini listelerden kontrol edip, üst aramasından geçirerek anıt önüne aldı. Listede ismi olmayanlar alana sokulmadı.

Bir grup gazi de listede isimleri olmadığı için tören alanına alınmayınca tansiyon yükseldi. Gaziler tepki göstererek buradan ayrıldı. Bariyerlerin dışında kalan yaklaşık 100 kişi, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan atarak alana girişlerinin engellemesini protesto etti. Atatürk Parkı’ndaki tören sırasında gözaltına alınan 11 kişi Kabahatlar Kanunu’na göre 183’er lira para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Atatürk Parkı’ndaki etkinliğin ardından kurtuluş törenine Uğur Mumcu Meydanı’nda devam edildi. Meydanın çevresi de yine polis barikatıyla kapatıldı. Alana sadece, daha önce oluşturulan listede adı bulunanlar kontrol noktasından geçirilerek alındı.

Tören alanına vatandaşın alınmamasına tepki gösteren Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Alana, muhtarları, şehit ailelerini ve vatandaşları almadılar. Bunun hiçbir gerekçesi yoktu. Nedenini sayın valiye sormak lazım. Bazı kutlamalarda 40 bin kişi Uğur Mumcu Meydanı’nda toplandı ve hiçbir sorun çıkmamıştı. Biz, alana vatandaşın alınması için gerekli müdahaleyi yaptık ancak ona rağmen bu yasağı engelleyemedik. Bu törene tüm Adanalıların katılabilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu