Kaynaklar'dan...

ABD’den AKP ve BDP’ye açılım ziyareti

abdden_akp_ve_bdpye_acilim_ziyareti

Hükümet istifa eylemleriyle zora giren açılım sürecinde Amerika, süreci yeniden hızlandırma arayışında. Konu Amerikan Büyükelçisi Ricciardone’nin AKP’ye yaptığı ziyarette de gündeme geldi. Amerikan Büyükelçiliği yetkilileri de aynı anda BDP’yi ziyaret etti.

Taksim’den başlayıp tüm yurdu saran hükümet istifa eylemleri hükümetin bölünme mesaisini zora soktu. Anayasa ve açılım sürecinde istediği adımlar atılmayan Amerika müdahale dozunu arttırdı.

Amerikanın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin AKP ziyaretinde eylemlerin yanısıra açılım başlığının da gündeme geldiği öğrenildi. Amerikalı Büyükelçi AKP Genel Merkezi’nde Erdoğan’ın açılım danışmanı Yalçın Akdoğan’la görüşmüştü.
Görüşmede Ricciardone Akdoğan’a açılım sürecinde yavaşlama var mesajı gönderdi, Meclis’in kapanmasına az bir süre kaldığına dikkat çekti.

Amerikalı yetkililerin tek adresi AKP değildi. Amerikan Büyükeliçiliği’nde görevli siyasi ateşeler Laura De Otalvaro ve Adam Cardwell BDP’yi ziyaret etti. Meclis açılım komisyonunun BDP’li üyesi Hüsamettin Zendirlioğlu’yla biraraya gelen Amerikalı yetkililer, AKP’den beklenen adımları sordu, PKK’nın son süreçteki tavrını öğrenmek istedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu