Kaynaklar'dan...

İzmir’de Başbakan Erdoğan’ı protesto eden halka, polis saldırdı

izmir-tomaya-katil-yazisi

İzmir’de Başbakan Erdoğan’ı protesto eden halka, polis saldırdı. Polis, evlerinin pencere ve balkonlarında tencere tava çalan halka da gazlı su sıktı.

Başbakan Erdoğan, seçim mitingi için gittiği İzmir’de de protestolarla karşılandı.

Erdoğan’ın miting yapacağı Gündoğdu Meydanı’na çıkan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde binlerce kişi toplandı. Aralarında taraftar grupların da olduğu kitle, Berkin Elvan’ı andı.

Miting alanına doğru yürüyen kitle, sık sık “Hırsız var”, “Hükümet istifa” sloganlarını attı. Eylemcilerin önü, Sevinç Pastanesi’nin önünde polis barikatıyla kesildi.

Polis, kitleyi, kalkanlarla Alsancak Cami’ne doğru uzaklaştırırken, saldırıyı protesto eden halk, pencere ve balkonlardan tencere tava çaldı.

Öte yandan Bornova’ya bağlı Özkanlar’da halk, korna ve tencere/tavalarla Erdoğan’ı protesto etti. İki bin kişi sık sık, “Hükümet istifa” sloganını attı. Polis, kitleye biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Polis, evinin balkonunda tencere tava çalanlara da gazlı su sıktı.

Erdoğan’ın gelişi geleneği bozmadı. Kentte olağanüstü hal ilan edildi. Otobüslerle çevre il ve ilçelerden mitinge katılımcı getirildi. Öyle ki Binali Yıldırım, halka “İzmir’e hoşgeldiniz” diye hitap etti

Katılımcıların dışar Polis AKP mitingini protesto edenlere saldırdı. İzmir Bornova’da direnenler polisi geri çektirdi. İzmir’de toplumsal muhalefetin buluşma yeri Alsancak Sevinç Pastanesi önünde sabit polis barikatı bekledi

Birkaç yerde ortaya çıkan protestolarda gözaltına alınanlar miting bitene kadar gözaltı aracında tutuldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu