Kaynaklar'dan...

5,5 milyon kişi elektriksiz ve susuz kalacak

5_bucuk_milyon_kisi_susuz_kalacak

DEDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektrİk kesinti yapacak. DEDAŞ, kesintilerin borçların ödenmemesi nedeniyle yapılacağını açıkladı.

DEDAŞ’tan belediyelere ültimatom verildi. “Borçlarını ödenmeyen abonelerin elektriği kesilecek”.

Elektrik kesintileri Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde uygulanacak.

Yurttaşlar sadece elektriksiz kalmayacak. 6 ilde 100’den fazla belediye ve köyün içme suyu şebekesi elektriğinin kesilmesi halinde çalışmayacak. Yani yaklaşık 5,5 milyon kişi susuz kalacak.

Belediyelerin elektrik borcunu ağırlıklı olarak arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu ile park, bahçe aydınlatması gibi kalemler oluşturuyor.

Köylerin borcu ise içme suyu şebekesinde ve pompajda kullanılan elektrikten kaynaklanıyor. Bu nedenle belediye ve köylerdeki elektrik kesintisi halinde, aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi 3 büyükşehir belediyesinin olduğu ilde susuzluk baş gösterecek.

Bölge halkı uygulamaya tepkili. DEDAŞ’ın keyfi uygulamalarıyla mağdur olan yurttaşlar, borcu olmayanlarında elektriğin kesildiğini söyledi.

Özellikle Mardin’in ilçe ve köylerinde yaz aylarından beri elektrik sorunu yaşıyor. Karanlığın yanında susuzluğada terk edilen bölge halkı kalıcı çözüm arıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu