Kaynaklar'dan...

43 gündür açlık grevinde olan Vanlı depremzedeler Vali’nin açıklamalarına tepkili

51 gündür karanlıkta olan 43 gündür dönüşümlü açlık grevini sürdüren Vanlı depremzedeler, medyada yer alan “Vali vaatlerinden” hiçbir şekilde haberdar olmadıklarını söyledi.

Medyada yer alan “Van Valisi Aydın Nezih Doğan’dan depremzedelere süresiz kira yardımı sözü” haberlerinde, Vali Doğan, konteyner kentlerde 255 aile kaldığını ve bunlardan 156 ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiklerini belirtmiş ve “Kiralık ev bulup çıksınlar. Mağduriyetleri bitene kadar kira yardımına devam edeceğiz. Sigortalı işe girdikleri güne kadar da mağdur statüleri sürecek. Bu kaç yıl devam ederse, o tarihe kadar kira yardımı da devam edecek” demişti.

Sağlıklı barınma hakkı için mücadele eden, seslerini duyurabilmek için 43 gündür açlık grevini sürdüren depremzedelerle medyada çıkan bu haberleri konuştuklarını bildiren Sol Haber, Van Valiliği’nin ‘kira yardımı sözü’ nün gerçek olup olmadığını depremzedelere sordu.

Depremzedeler; bu iddiaları kendilerini arayan gazetecilerden öğrendiklerini, Valilikten kendilerine böyle bir teklifin yapılmadığını, hiçbir devlet yetkilisinin kendilerini konuyla ilgili ziyaret etmediklerini dile getirdi. Depremzedelerin sözcülüğünü yapan Ali Ahi, şimdiye kadar Valiliğin depremzedeyi muhatap almadığını, Vali Doğan’ın medyaya yansıyan açıklamalarına ise anlam veremediklerini söyledi.

Son olarak depremzedeler, kalıcı konut istediklerini, kalıcı konut sözü garanti altına alınana kadar konteynerlere elektrik verilmesi koşuluyla konteyner kentlerde kalmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu