Kaynaklar'dan...

270 kişilik okula 1360 öğrenci kaydedildi

necebfazillisesi
Diyarbakır’da bulunan 270 öğrenci kapasiteli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’ne 1360 öğrencinin kaydı yapılınca öğrenciler ve velileri duruma isyan ederek, okul yönetimini alkışlar ve ıslıklar ile protesto etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bu yıl açılan 270 öğrenci kapasiteli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’ne, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları doğrultusunda 1360 öğrenci kaydedilince okulda kriz çıktı. 15 Eylül’de eğitime başlanmasından sonra Kürtçe eğitimin engellenmesine yönelik okul boykotu ve Kobanê’ye yönelik saldırılar karşı yapılan protesto eylemlerinden kaynaklı eğitime ara verilmesi gibi nedeniyle hissedilmeyen durum, eğitime verilen aranın ardından bugün öğrencilerin tümünün okula gitmesiyle krize dönüştü.

Kulp, Hani, Silvan, Lice gibi çevre ilçelerden de öğrencilerin TEOG doğrultusunda nakillerinin yapıldığı okulda giden öğrenciler, okul müdürü tarafından kapasitenin hazır olmamasından dolayı geri çevrildi.

Bu cevap üzerine öğrenciler ve okul önüne gelen velileri, alkışlar ve ıslıklar ile okul yönetimini ve Milli Eğitimi protesto etti.

Kendisiyle görüşmek isteyen velileri de geri çeviren okul müdürü, üstüne üstlük velileri dağıtmak için polisi çağırmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Okul öğrencilerden Zehra Ayşin zor şartlarda çalışıp bu okulu kazandığını belirterek, 1 aydır bir türlü ders başı yapamadıklarını belirtti. Üniversiteye hazırlandığını kaydeden Ayşin, “Bu durum bizi olumsuz etkiliyor. Biz bu şartlarda üniversiteye nasıl hazırlanacağız” dedi.

‘BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNSUN’

Çocukların eğitim ve öğretiminin aksadığını belirten velilerden Şeref Demir ise tepkisini “Bu okul bir ay önce açıldı. Milli Eğitim 3 ay tatil sürecinde ne yaptı. Neden bu okulu faal hale getirmediler. Okulda öğretmen yok. Öğrenciler ders başı yapamıyorlar. Okulun sıraları bile daha yeni geliyor. Biz mağduruz. Şimdi de bize gidin Çarşamba günü gelin diyorlar. Bir an önce buna bir çözüm bulunsun” ifadeleriyle dile getirdi.

Bir süre tepkilerini sürdüren öğrenci ve velileri, daha sonra okul önünde ayrıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu