Kaynaklar'dan...

Yasin Aktay: Kürt ırkı var, ama Türk ırkı diye bir ırk yok

aktay-irk

Türkiye’de ard arda gerçekleşen olaylar, adeta bir kabusu andırıyor, binlerce masumun kanını döken katil Apo kahraman bir lider gibi gösteriliyor, bayrak indiriliyor ve aynı gün,bir başka şehirde, bir milletin varlığı yok sayılıyor!

Türkiye’de inanılmaz olaylar oluyor.. Profesör ünvanı taşıyan kişiler, “Kürt ırkı var, ama Türk ırkı diye bir ırk yok” diyerek konferans veriyorlar! Önce binlerce masumun kanını döken katil Apo kahraman bir lider gibi gösteriliyor, sonra Diyarbakıra “başkent” denilerek çapulcu Barzani orada adeta devlet başkanı gibi ağırlanıp Irak milletinin malı olan petrolün Barzani tarafından Türkiye’ye satılması konuşuluyor, ertesi gün Türk bayrağı herkesin gözü önünde gönderden indiriliyor ve sonra da koca bir milletin varlığı yok sayılıyor! Bütün bu gelişmelerin yaşandığı ülke ise, bir zamanlar daha ilkokuldan itibaren “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır…” mısralarının ders kitaplarında okutulup öğretildiği ve istiklal marşında “şanlı hilal” le onurlandırılan Bayrağın şimdi ayrılıkçı çapulculara maskara edildiği Türkiye!!!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Yasin Aktay’ın Bayburt’ta katıldığı panelde, “Türk dediğin bir sentezdir zaten.” sözleri tepki çekti.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay’ın Bayburt’ta katıldığı panelde, “Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok” sözleri tepkilere neden oldu, bazı öğrenciler salonu terk etti.

KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu’nda önceki gün düzenlenen ‘Yeni Ortadoğu Ekseninde Mısır ve Suriye’ konulu konferansa konuşmacı olarak Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Ak Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay katıldı.

Prof. Dr. Aktay, bir öğrencinin “Sosyal devlet olmak için çoğunluğu oluşturan bir milletin milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması sizce doğru mudur?’ sorusunu yanıtlarken, şunları söyledi:

“SADECE TÜRKLER ÜZERİNDEN GİDERSENİZ…”

“Bu ülkede sadece Türkler üzerinden giderseniz bunun masrafı ve maliyeti çok fazladır. Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirirsin. Türkiye’de yaşayan diğer insanları bu şekilde memnun edemezsiniz. Diğer insanları kendine karşı kışkırtmış olursun. Onun için vatandaşlık bağına dayalı yeni bir millet tanımı yapmak çok önemli. Millet mi diyorsun? Al sana millet! Sonuçta milletin ne olduğu, siyasilerin kararı ile içeriği doldurulan bir şeydir. Milletin içeriği, muhtevası, tanımı o siyasiler tarafından yapılmış sonuçta.

“NE DEMEK TÜRKLÜK?”

Sana demişler ki, ‘Sen Türksün’. Ne demek Türklük? İşte Orta Asya’dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya’dan gelmiş? Bir sor bakayım gerçekten. Var mı böyle bir şey? O milletin yavaş yavaş zaten etnografyası da işlenmeye başlanıyor. Gerçekten de böyle bir şey.

“TÜRK DİYE BİR IRK YOK”

Türk nedir mesela? İsmet Özel’in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok.”

“MACARLAR TÜRK MÜDÜR?”

Bunun üzerine bir öğrencinin, “Türk diye bir ırk yok söyleminizi kabul etmiyorum. Çünkü Türkler vardır. Dünya kadar imparatorluk yıkmış ve kurmuştur” tepkisi göstermesi üzerine Prof.Dr. Aktay, “Macarlar Türk müdür mesela? Ben o kadarını söyleyeyim. Türkiye’de o kadar insanın, 3 – 4 – 5 – 6 nesil öncesine baktığınız zaman, şimdi kendini zannettiğinden çok farklı çıkıyor insanlar” yanıtını verdi.

ÖĞRENCİLER SALONU TERK ETTİ

Prof.Dr. Aktay’ın bu değerlendirmeleri üzerine bazı öğrenciler salonu terk etti, konuşması öğrenciler tarafından sosyal paylaşım sitesi Youtube’a da yüklendi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. İlgili yorum baştan aşağı temelsiz saldırı ve hakaretle dolu olduğundan silinmiştir.

  2. Ben videolarımdada soylemisimdir konusmayı biliyorsan konus bilmiyorsan susmayı dene yalandan bisey cıkmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu