Gazeteler'den...

Yandaşa gelir olması için gereksiz kurumlar kuruluyor

gelibolu-maas

Yandaşa gelir olması için gereksiz kurumlar kuruluyor. Hükümet, yeni oluşturulan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda başkana brüt 12 bin 281, başkan yardımcısına brüt 10 bin lira maaş verilmesine karar verdi. Diğer çalışanlar ise en fazla brüt 4 bin 942 lira maaş alabilecek.

Çanakkale Savaşları’nın meydana geldiği alanın tarihi, kültürel ve manevi değerlerinin, doğal dokusunun korunması amacıyla kurulan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda kime ne kadar ücret ödeneceği belirlendi. Başkana brüt 12 bin 281 lira, başkan yardımcısına brüt 10 bin lira verilebilecek. Personel ise en fazla brüt 4 bin 942 lira alabilecek.

Başkanlık, Haziran 2014 tarihinde çıkarılan yasa ile kuruldu. Başkanlığın kuruluş amacı ise yasada, “Çanakkale deniz ve kara savaşlarının meydana geldiği Çanakkale savaşları Gelibolu tarihi alanının tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yönetimini sağlamak” olarak belirtildi.

Hükümet başkanlıkta kimlerin ne kadar ücret alabileceklerini belirledi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda başkanın ücret tavanı aylık brüt 12 bin 281 lira, başkan yardımcısının da brüt 10 bin 190 lira olacak. Başkanlıkta 1. Hukuk Müşaviri, Grup Başkanı ve Başkan Danışmanı’nın ücreti brüt 8 bin 399, hukuk müşavirinin brüt 7 bin 785 lira, avukat, uzman ve iç denetçi için brüt 7 bin 246 lira, 4 yıllık yükseköğretim mezunu destek personel için brüt 6 bin 213 lirayı aşamayacak. Diğer personelin ücretleri ise brüt en fazla 4 bin 942 lira olacak.

Ücretler 6 aylık dönemlerde kamu görevlilerinin mali haklarına uygulanan artış oranı veya miktarı kadar artırılacak. Personele ikramiye ödemesi ise yapılmayacak.

Personelin zorunlu haller dışında çalışmadığı günlere ilişkin ücretleri, aylık ücretlerinden kesilecek. Personele yaptırılacak fazla çalışma süresi de her bir personel için bir yılda toplam 90 saati geçemeyecek. Bir ay içerisinde mesai yaptırılacak personel sayısı toplam personel sayısının yüzde 10’unu aşamayacak. Personelin sözleşme esasları ile ücretlerini ise Kültür ve Turizm Bakanı belirleyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu