İtiraflar

Video – A Haber, bilgisayar oyununu “Atak helikopterler PKK’yı vuruyor” diye verdi!

A Haber’in 31 Mayıs’ta Ajans 14 programında “özel haber” ibaresiyle yayınladığı bir videonun PKK’ya yönelik bir operasyona ait olduğu iddia edildi. A Haber’in videoyu internet sitesinden kaldırdığı belirtildi.

A Haber’in yayınladığı haberdeki videonun PKK’ya yapılan operasyonu gösterdiği iddiası doğru değil. Görüntülerin ilk olarak 22 Nisan’da bir kullanıcı tarafından YouTube’a yüklendiği görülebiliyor. Videonun açıklama kısmında görüntülerin gerçekle alakası olmadığı ve videonun ARMA 3 isimli oyundan çekildiği aktarılmış.

Seslerin ise başka bir videodan alındığı ayrıca ifade edilmiş. A Haber’in videoyu buradan aldığı, altyazı ve dış ses ekleyerek montajladığını görmek mümkün. Ayrıca videonun A Haber’in internet sitesinden kaldırıldığı iddiaları da doğru. Sitede arama yapıldığında videoya rastlanmıyor.

“Terörist avı atak kamerasında” başlıklı haberdeki videonun T24, Odatv, Diken, Mynet ve Cumhuriyet gibi sitelerde de ARMA 3 isimli oyundan alındığına dair de haberler yer aldı.

2013 yılında piyasa sürülen ARMA 3 gerçekçi temeller üzerine inşa edilmiş bir savaş simülasyonu. Haritada belirli görevleri tamamlama üzerine kurulu oyunda uçak ve helikopter gibi çeşitli savaş araçlarını da kullanabiliyorsunuz. Kullanıcıların YouTube’a yüklediği çeşitli helikopter sahnelerini de incelemek mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu