Kaynaklar'dan...

Türkiye dışişleri bakanı, ABD’de öldürülen sivil halkın basına yansıtılmadığını ifşa etti

davutoglu-ifsaat

Türkiye dışişleri bakanı’nın ABD’de öldürülen sivil halkın basına yansıtılmadığını netleştirdi. Türkiye dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerry ile görüşmesinde Amerika’da yaşanan benzer bir olay olan “Occupy Wall Street” olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Oysa o dönem siyonist basın herhangi ciddi bir ölüm durumundan bahsetmemişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yaptığı Gezi Parkı açıklamaları Ankara’da büyük rahatsızlık yarattı. Sözde müttefik olan ABD her zaman bunu yaptığı halde Türkiye ittifakı sürdürüyor.

“Kaygılıyız” diyen Kerry’ye yanıt Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu Kerry’i arayarak “Türkiye ikinci sınıf bir demokrasi değildir” uyarısında bulundu. Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Gezi Parkı olayları sonrasında Amerika’dan üst üste gelen açıklamalar karşısında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Kerry’i arayarak tepkisini dile getirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerry ile görüşmesinde Amerika’da yaşanan benzer bir olay olan “Occupy Wall Street” olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Davutoğlu Avrupa’da da benzer olaylar yaşandığını vurgularken “Bir çok demokratik ülke benzer olaylarla karşılaşır, bu da demokratik sistemlerin sınavıdır” ifadesini kullandı. Türkiye’de gösteri hakkı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, eylemlere karışanlar arasında sadece çevreyi korumayı amaçlayanların olmadığını, istismar amaçlı aşırı uç örgütlerin de yer aldığına vurgu yaptı. Polis çekildikten sonra dahi kamu mallarının tahrip edildiğini belirten Davutoğlu, benzer olayların farklı ülkelerde olağan karşılanırken Türkiye’de olağanüstü şekilde değerlendirilmesine tepki gösterdi. Davutoğlu “Türkiye, ikincisi sınıf demokrasi değildir” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gezi Parkı protestolarına müdahale eden polislerin aşırı güç kullandığı yönündeki haberlerden dolayı ABD’nin kaygılı olduğunu açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı, “ABD barışçıl gösteriler de dahil ifade özgürlüğü hakkını savunmaktadır” demişti.

Kerry’nin ardından bugün de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili çok tartışılacak sözler sarfetmişti.

Biden, Türkiye’de süregiden protestolarla ilgili olarak ‘’Türkiye’nin geleceği Türkiye halkına aittir, başka hiçbir kimseye değil. Ama ABD sonuca kayıtsız kalacak gibi görünmeyecektir’’ diye konuşarak adeta tehditte bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu