Kaynaklar'dan...

Türk bayrağı gönderden indirildi! Yarın ne olacak?!

turk-bayragi

Birkaç gün önce sözde Irak Kürdistanının, merkezi yönetime başkaldıran aşiret reisi “devlet başkanı” gibi ağırlanınca şehit kanıyla simgelenen al bayrak gönderden indirildi.

Türkiye’nin önündeki karanlık bulutların artık alenen fırtınaya dönüşmesi bile kimseyi rahatsız etmiyor! Şehit kanıyla simgelenen ve ülkenin birlik ve bütünlüğünün sembolü olan bayrak, herkesin gözü önünde indirildiği halde, bütün bir millete yapılan bu inanılmaz hakarete herkes seyirci kaldı… Daha birkaç yıl önce yapılsa, yapacak olanların ağır cezalar alması kesin olan bu hakareti gerçekleştirenler ise ellerini kollarını sallayarak güvenlik güçlerinin önünde arz-ı endama devam ettiler!!!

BDP Gençlik Meclisi 1.Olağan Kongresi, Diyarbakır’da yapıldı. Kongrede Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle gerginlik yaşandı.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Seyrantepe Spor Salonu’nda düzenlenen BDP Gençlik Meclisi 1.Olağan Kongresi’nde konuşma yaptı.Selahattin Demirtaş, konuşmasında gençlerle gurur duyduklarını söyledi.

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın gençlik örgütlerine verdiği mesajı okudu.

Konuşmaların ardından bir grubun salonun dışındaki Türk bayrağını indirmesiyle gerginlik yaşandı. Polis ve grup arasındaki gerginliğin büyümesi milletvekillerinin araya girmesiyle engellendi. Olayın ardından bayrak tekrar yerine asıldı

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bu haberin sunuş şekli klasik türkçülük kokuyor .Ne türk bayrağı? Ne al rengi ?Ne şehitliği?Bu sistemin çakıl taşına kadar kendisini simgeleyen hiçbirşey kutsallaştırılmamalıdır.Yüklenen bu anlamların biz sade vatandaşları uyutmak ve birinin öbürünü cephe almasından başka bir yararı olmuş mudur?Lütfen bize halkça olan ve halka yakın olan bir üslupla haber sunun!Eğer haberlerinizin sunuş biçimi böyle olacaksa sizin yaptığınızın on katını yapmayı becermiş(bu anlamda sitenizin diğer boyutlarını ve içeriklerini tenzih ederim.)Hürriyet(!) gazetesi dururken size ne hacet?…

    1. Halk Haber halkın haber sitesidir. Türkçe olarak yayın yapmaktadır. Türkiye’de yaşayan halkın çoğunluğunun ortak duygu ve düşüncesini yansıtmaya çalışmaktadır. Herhangi bir ırkı ön plana çıkarma gibi bir gayretimiz olmadığı tüm içeriklerimizde açık ve net görülmektedir. Türk bayrağı olarak bildiğimiz ay yıldızlı bayrak deccali sistemin değil müslüman halkın simgesidir. Ay Yıldız bugün dünyanın dört bir yanında kullanılmaktadır. Cezayir, Tunus, Komorlar, Moritanya, Malezya, Pakistan, Maldivler, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan Çin Halk Cumhuriyeti’nin eyaleti olan Doğu Türkistan bayraklarında ay yıldız bulunmaktadır. Bayraktaki al renk şehidlerin kanını simgelemektedir, Halk Haber deccali sistemin fitnesinden bihaber bir şekilde vatan savunmasında hayatını kaybeden herkesi şehid olarak kabul etmektedir. Bu değerlendirmeler sistemin meşrulaştırılması anlamına gelmez, yalnız günümüzde Türk bayrağının hedef alınması hangi İslami veya halkçı amaç için faydalı olacaktır sormak isteriz? Türk bayrağından dolayı bu coğrafyada yaşayan kimse kimseye düşmez zira yukarıda bahsettiğimiz gibi bu bayrak yüzyıllardır kullanılan İslami simge olan ay yıldızı taşıyan bir bayraktır, ortak paydadır. Dolayısıyla bu haberin sunuşunda çizgimiz açısından bir sıkıntı olmadığını bildirir, yorumunuz için teşekkür eder, yararlı buluyorsanız Hürriyet gazetesini takip etmeye devam etmenizde bizim açımızdan bir sıkıntı olmadığını bildiririz. Vesselam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu